Nina is geen Brink meer

Gelukkig heeft yours truly zelf een stabiel privéleven, anders zou 925 zakendeals als deze niet brengen. Nina Brink is niet meer. Madame kan haar naam Vleeschdraager weer voeren, zoals ze in 1953 ter wereld kwam. Manlief Ab Brink lijkt eruit gebonjourd.

In een brief dd. 20 mei 2008 aan de Amsterdamse rechtbank geeft de miljonaire aan dat haar huwelijk ten einde is. ‘Ik heb de voormalige echtelijke woning in Brasschaat in het kader van mijn echtscheiding enige maanden geleden verlaten…’ Curieus genoeg ondertekent ze nog wel met ‘dr. N.B. Brink’, een titel die ze dankzij een genereuze gift aan de Ben Gurion-universiteit te Tel Aviv voor haar naam mag plakken.

Quaestie: is haar ex, Ab Brink, de lachende achterblijver aan de Brasschaatse Voshollei? Brink was medio 1990, toen het huwelijk met Vleeschdraager voltrokken werd, zelf niet geheel onbemiddeld. Maar duidelijk is dat Nina financieel de betere partij was en is. Op de rijkenlijst prijkt ze op een conservatief geschatte 249 miljoen euro, goed voor plaats 106. Hoe dat grandioze vermogen bij elkaar gesprokkeld werd kunnen honderdvijftigduizend beleggers getuigen (don’t mention WOL! Er lopen nog procedures, maar WOL, ABN Amro en Goldman Sachs hebben al een schrobbering van het Hof van Justitie wegens ‘misleiding’ aan de krijtstrepen), relevanter voor nu is: hoeveel krijgt Ab? Da’s gissen. De twee zijn ongetwijfeld op huwelijkse voorwaarden getrouwd, maar dat wil niet zeggen dat een ega na achttien jaar samenleven met alleen zakgeld de straat op gestuurd kan worden. De kans is aanwezig dat Ab Brink de rijkste verlaten Nederlander wordt, een zelfstandige notering op de Quote 500 mag zelfs niet worden uitgesloten. Volgens Karel Frielink, top-echtscheidingsadvocaat, zou zelfs een 'koude uitsluiting' van Ab Brink niet uitsluiten dat-ie casht. 'Als het resultaat van de huwelijkse voorwaarden ijskoud is', mailt de Spigthoff-advocaat, 'dan kan aanspraak worden gemaakt op alimentatie, waarvoor 'draagkracht' bij de een, en 'behoefte' bij de ander (a.d.h.v. de bij partijen gebruikelijke levensstandaard) de hoogte bepalen. Die alimentatie kan torenhoog zijn...' Wie de huizen in Brasschaat, Super-Cannes en Aspen in ogenschouw neemt, gevoegd bij de familie-Falcon 900c, weet dat Ab geen genoegen hoeft te nemen met dubbeltjes.

Pijnlijke bijvangst van de kennelijke scheiding is de positie van dochter Karen. Zij is het liefdesproduct van Nina en Ben Aka, een eerdere man. Karen noemt zich echter Brink, naar haar de facto vader, danwel naar haar Latin lover, polospeler Ricardo Portugal Gouvêa,

Of wordt het nu... Karen Storms?! Nina Brink tortelt sinds vorig jaar met Pieter ‘Breekijzer’ Storms. We hebben het hier over heuse en diepe liefde, al zullen de vleespotten van Vleeschdraager de gewezen tv-man niet onwelkom zijn. Zijn tv-productiebedrijf The Storms Factory hield op te bestaan, bij gebrek aan zakelijk succes. Storms belandde in een vete met tv-zender Het Gesprek en kondigde aan een magazine voor mannen in de overgang te willen lanceren. Een plan waarbij niet uitgesloten mocht worden, zo bekende hij bij Pauw & Witteman, dat zijn geliefde Nina V. als (mede)financier zou optreden.

Amsterdam-Zuid kijkt nu al uit naar de officiële bezegeling van de relatie Vleeschdraager-Storms. 4 September openen de twee hun hoofdkwartier aan de Cornelis Schuytstraat. Nu al dé gatecrash tip voor najaar 2008!