Goedkope iPhone zonder abonnement

Dinsdag kwam T-Mobile op de proppen met drie speciale iPhone abonnementen. Uit de reacties blijkt dat veel mensen de iPhone willen kopen, maar nog aan een ander abonnement vastzitten. Na wat onderzoek van 925 blijkt dat de iPhone in Zwitserland goedkoop zónder abonnement te koop is.

Zwitserland
De Zwitserse provider Swisscomm biedt de 8GB en 16GB modellen aan voor CHF520 en CHF 620, wat overeenkomt met €323 en €385. Dat is inclusief 7,6% BTW (wat een land...) en geen geld. Helemaal als je bedenkt dat Amerikanen inclusief het goedkoopste abonnement 1900 (dollar, dat wel) betalen voor de telefoon. Op de Zwitserse prepaid toestellen zit een simlock, maar dat is eenvoudig te verwijderen met software. En als u daar zelf geen zin in heeft dan zijn er vast wel ergens nerd-achtigen te vinden in uw kantoor. Als u dat gedaan heeft kunt u uw huidige simkaartje in de iPhone stoppen en er op los bellen. Dat wordt dus een korte trip naar Lausanne deze zomer!

Nederland
Overigens lijkt het erop dat T-Mobile niet de enige provider in Nederland gaat worden die de iPhone in zijn winkels gaat leggen. Er gaan geruchten dat ook Vodafone en KPN in onderhandeling zijn met Apple. Maar er is nog geen deal gesloten, anders zouden beider bedrijven nu vanaf een hele hoge toren aan het blazen zijn. Ze lopen namelijk het risico dat een behoorlijk aantal klanten van de telco overloopt naar T-Mobile omdat ze voortaan met Apple's speleding willen bellen.

De iPhone is wereldwijd vanaf 11 juli te koop.