Advocaten dragen onder toga lekkers tegen Marlies Dekkers. Plus: Yolanthe C van B mag bh aanhouden!

Bij de rechtbank zijn ze wel wat toestanden gewend, maar het advocatenteam van lingeriemerk Sapph scoort een textiele primeur: onder hun toga's dragen twee vrouwelijke juristen niets. Nou ja, bijna niets. 'Ondermode' volgens het beproefde concept der 'bandjestechnologie'. U weet wel, van Marlies Dekkers. En Marie-Jo. En Victoria's Secret. En Sapph. En... Stop! Mag dat zo maar? (Excuses voor de be-be-bewogen beelden, maar de cameraman was kennelijk onder de indruk.)

'Natuurlijk niet!', geeft Sapph-man Rob Heilbron gretig toe. 'We kregen die meiden bijna niet langs de bewaking, die vertrouwden het al niet.'

In het eigenhandig door Heilbron verklungelde filmpje zijn naast mr. Jasper van Kasbergen de jonge juristes Babette Edelman (links) en Siobhan de Jong in beeld. Schalks gunnen ze ons een blik onder hun juristenburka's, een uitdossing die niet naadloos strookt met de kledingmores der magistraten. 'Ze behoren tot ons juridische team', bevestigt Heilbron. 'Maar ze hebben geen pleidooi gehouden. Het was vandaag alleen een rolzitting. Vandaar ook die papieren rollen waar ze mee lopen.'

De lingerie-oorlog tussen Marlies Dekker en Sapph is voorlopig niet gestreden. De procedure zal nog maanden in beslag nemen. Maar intussen heeft Dekkers haar zaken tegen andere vermeende copycats wel laten vallen. Zo blijkt uit een bij 925 bekende mailwisseling tussen Dekkers en Livera dat het laatste merk niet langer wordt aangepakt. Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen maakte reclame voor sexy setjes die volgens Dekkers haar bandjestechnologie misbruikten. Misverstandje, zo blijkt nu: het ging hier om 'multi way wearing'-bandjes. En da's toch iets anders, moet u weten.

Heilbron: 'Allemaal onzin. Marlies durft Livera niet aan te pakken omdat het een miljardenbedrijf is. Ook Marie-Jo laat ze lopen. Die zijn beursgenoteerd en zetten tweehonderdvijftigmiljoen euro om. Dat durft ze niet aan, dus pakt ze de de kleintjes. Wij en Syl Design.' De marketingman van Sapph ziet de bodemprocedure tegen zijn Rotterdamse rivale met vertrouwen tegemoet. 'Ik vind het wel prima zo, voor ons is alle publiciteit goed. We moeten alleen wel even op alle punten winnen. Onze researchers zijn er achter gekomen dat er nog zo'n 350 merken zijn die die bandjes gebruiken, dus ik wens Marlies succes met haar advocatenteam. Zoals u ziet: wij zijn er in ieder geval op gekleed!'

Inmiddels is ons gebleken dat Babete Edelman c.s. geen juriste is maar bijklussend model bij fairfacedmodels.nl. En check ook meteen even "juriste" Siobhan. Overigens wilde de Sapph-topman deze link ons niet ontouden. Bedankt Rob, heel fijn.