Oom Egbert leert zijn neefje zakken vullen (video)

Kent u Egbert Hennen? Neen? Denk Donald Trump, denk Harry Mens. Alleen dan zonder hun centen, maar wel met de ambitie om even rijk te doen. Diezelfde Egbert Hennen is nu in zaken met een 19-jarige gestapt. De Jeugd Heeft de Toekomst, kortweg DJ-HDT BV, heet hun onderneming die startende aspirant-entrepreneurs op weg moet helpen. Andere reden om door te klikken: Egbert Hennen gaat IEDEREEN MILJONAIR maken met zijn nieuwe tv-programma.

DJ-HDT is een idee van Andrew de Brouwer. Of-ie zijn rijbewijs al heeft is niet zeker, maar de jonge entrepreneur wordt nu al zelfverzekerd gesignaleerd in een gepimpte BMW. Zie foto. (Het zal toch niet de M6 van oom Egbert zijn?) Niettemin is de jonge Andrew volgens Hennen zéééér succesvol. Zo zou hij met zijn webhostingbedrijfje Neostrada reeds 'gierende winst' hebben gemaakt. De Jeugd Heeft de Toekomst moet het chromen randje rond de goudgerande carrière van de 'entrepreneur met puistjes' worden. 

Hoe? Door tienertycoons bijvoorbeeld langs de doorman van de KvK te loodsen. Door ze te helpen hun Zilvervloot rekening om te zetten in een ondernemers account. En, niet in de laatste plaats, door hun ideeën af te pakken samen concepten te ontwikkelen. Lees hier zelf maar hoe Hennen hun plannen omschrijft. En bekijk dan meteen even ademloos deze 29 seconden tellende video die Hennen op Youtube plaatste.

En dan wilt u nu zeker ook meteen alles over Egbert Hennen weten? Nou vooruit, de korte versie. Egbert Hennen (45) is de man achter Vrijehuizenmarkt.nl, een soort franchise-keten voor mensen die makelaar willen worden. Lees: aspirant sleutelprinsen die óók een scooter, een Prolex en wat centjes voor de aanbetalingen willen hebben. Hennen is een optimist, gelooft in eigen kunnen - om het heel voorzichtig te formuleren. Onhollands, hoewel-ie een echte Noordhollander is. Egbert Hennen heeft literaire aspiraties, wat niet alleen blijkt uit de tegeltjesteksten die hij tot levensmotto verhief. Wat te denken van 'Alles wat je kunt kopen kopen is niet duur', 'Ga met de dag' en 'Fake it till you make it'. Diep. Hij schreef er meerdere boekjes over, zoals het onvolprezen 'Start voor jezelf!'.

Hennen debuteerde ooit op de Quote 500. Een droom kwam uit. Voor even. Toen de redactie erachter kwam dat zijn gedeponeerde cijfers de hardheid van echte boter in de Sahara hadden, werd zijn notering schielijk geschrapt. Kan gebeuren. Hennen incasseerde de publicitaire tik kranig, indachtig zijn uitspraak: 'Het gaat er niet om wie er neergaat, maar wie er weer opstaat'.

De grote nationale doorbraak van Egbert Hennen moet binnenkort komen. Met SBS6 en Eyeworks (het productiebedrijf van Reinout Oerlemans) is hij bezig met een tv-programma over verkopen. 'SBS wil het graag, de pilot viel goed', laat de immer optimistische Hennen weten. 'Wanneer ik op televisie kom is nog niet zeker, er wordt op dit moment hard naar sponsoren gezocht.' Het programma zou een variant zijn op Herman den Blijkers kookprogramma's. Hennen spoort slecht lopende winkels op en zorgt dat de kassa weer gaat rinkelen.    

We zouden nog schermen vol kunnen tikken over de personage Egbert Hennen. Maar da's niet nodig. Dat doet-ie zelf wel, immers een hard seller van... zichzelf. Op Youtube plaatste de Noordhollandse kleinkapitalist maar liefst 117 video's, variërend van filmpjes over zijn nieuwe wielen en zijn leasejacht tot zijn vernieuwende ondernemersfilosofie. Zie bijvoorbeeld deze promo voor zijn huizenhandel. Of de onvergetelijke 'ik geven even gas'-passage in deze video voor zijn bedrijf Enncell. In een persoonlijke mail aan de 925-redactie wijst Hennen ons, bijna ten overvloede nog op deze twee Oscar-nominaties. Allereerst een toelichting waarom hij 'van de M6' (ja, das een auto) is overgestapt naar een Mercedes 500 CL 'met amg pakketje (= prijs Toyota Aygootje)'."Maar je kunt er ook de demonstratie over de werking van de stabilizers op mij Grand Banks bijzetten haha".

Wij van 925 adviseren: geef die man een eigen tv-programma.