925's lijst van tien Grote Leiders

Voor u, van ons: de officiële 925-lijst van tien Grote Leiders. Wie zijn er groot, machtig en een voorbeeld voor onze jeugd? Aan wie heeft Nederland haar bestaan mede te danken? Naar wie moeten wij luisteren, wie moeten wij aanbidden, aan wie moeten wij een voorbeeld nemen en wiens pad hoort bezaaid te zijn met bloesemblaadjes? 925 vertelt het u.

Rijkman Groenink

Soort J.P. Votron maar dan bij ABN Amro. Rolde vanaf 2005 van schandaal naar schandaal maar bleef door effectieve mooipraterij aan de absolute macht. Beschadigde volgens vele analisten onherstelbaar het imago van de bank. Duwde ABN Amro richting overname door Fortis tijdens langdurige mislukonderhandelingen met fusiepartners als Barclays. Verliet het zinkende schip als eerste en streek een recordmegagraaibonus van 22 maandsalarissen op (4,3 miljoen euro) maar dat niet nadat hij zijn aandelen en opties ter waarde van 26 miljoen euro had verzilverd. Is daarom de onbetwiste leider en een nog veel groter en lichtend voorbeeld voor een ieder die op weg is naar de financiële macht en persoonlijke rijkdom.


Rijkman Groenink

Jort Kelder

Groot Bekend Nederlander en eurojoker met bretels. Werd groot als stagiaire bij margeblaadje, maakte daarna als hoofdredacteur fuore door margeblaadje tot grote hoogte te laten stijgen. Rijdt Maserati, want alleen echte succesbazen rijden in een voiture die 1 op 4 loopt en elke drie dagen stuk is. Genoot kortstondige bekendheid als piepjonge rechterhand van Mark Rutte bij de JOVD en is fel pleitbezorger van de kapitalistische groen rechtse samenleving. Schuwt gebruik van woorden als “maffia” en “maatje” niet en heef fout wit Siciliaans maatpak altijd in kast hangen om goed gekleed in de rechtszaal te kunnen verschijnen. Leiderspotentie + 8. Bruto jaarinkomen: rond de twee ton (wit). Doet geen uitspraken over zwart bijverdiende euro’s in het Lelystadse schnabbelcircuit. Binnenkort te zien op televisie in een leuke quiz of panel. Jort Kelder huren kan via de 925-voicemail.


Jort Kelder

 

Kim Jong-Il

Voor eeuwig Onze Enige Echte Grote Leider. Kim Jong-Il, de enige Leider die ons volk weelde en genot heeft gebracht. Duizend bloemen plukken wij wolkenkinderen voor de heerlijkheid van Grote Leider Kim. Een miljoen maal een miljoen maal een miljoen maal per dag lachen wij breed wanneer wij Zijn naam horen. Duizenden wolkenkinderen, bloemen van het licht en de nakomelingen van Onze Grote Leider, de Roerganger, de Voorganger, de Uitverkorene, Hij die nooit sterft, Heer der Heren, de Mensgod, Schepper van gouden bergen en oneindige rijstvelden, drager van het licht, zullen de komende ontelbare generaties Zijn naam dragen. Zijn naam is Kim Jong-Il. Buigt voor Zijne heerlijkheid, grootheid en oneindige goedheid. Want het is hij, De Grote Leider, Kim Jong-Il wiens naam alleen al oceanen splijt en de hemel opent, die ons de heilige heilstaat en het ware arbeidersparadijs heeft gebracht. Hulde! Hulde! Hulde!
Kim Jong-Il

Andries Knevel

Man met evangelisch priemvingertje. Soort Jezus maar dan met bril. Maakt propaganda voor de Evangelische Omroep en heeft verstand van alles, inclusief auto’s. Heeft samen met journalistiek-stagiair Thijs van den Brink gezaghebbend programma voor kijkers die gek zijn op Catherine Keijl. Was jarenlang baasje van de Evangelische Omroep en was eigenlijk voorbestemd om groot te worden als veelverdienende econoom. Het licht des Heeren strooide echter roet in het eten. Wordt mogelijk heel oud, want God’s zegen, dus zal televisiekijkende Nederlander nog jarenlang lastig vallen met calvinistisch gedram, priemend vingertje en CDA-verantwoordelijke morele praatjes. Geldt voor EO’ers als onbetwiste leider. Het wachten is nu op de kruisiging.


Andries Knevel

Hockeymeisjes

Signalement: dikke kont, blond, roomblank, lid van vereniging met ontgroening en zonder uitzondering vreselijk irritant. Desondanks het veelvuldige kermen, klagen. Hardop bellen in bus en trein, vrouwelijk zeuren over verzorgpony’s, arbeiders en al die vieze mensen die geeneens een rijke pappie hebben, zijn hockeymeisjes de indirecte leiders in menig mannenfantasie. Zet een blond meisje met Gooische “r” voor een willekeurige camera (we noemen geen namen) en iedereen in het bezit van mannelijk geslachtsorgaan gaat plat. Derhalve krijgen hockeymeisjes alles bij iedereen voor elkaar, vaak zonder dat de slachtoffers het zelf doorhebben. Goed voorbeeld voor menig vrouw met hoger dan glazen plafond carrière perspectief: verf je haar blond, druk op zondag een punt met een houten stok, maak je voortdurend druk over je lichaam en je gaat automatisch door naar de finale. Uiterlijk schoon is altijd de ware winnaar: de leiders van morgen zijn de rosé drinkende dispuutsmeisjes van nu.


Hockeymeisjes

 

Roel Pieper

Oud Philips-topman met gouden handdruk, in bezit van massa’s geld om te investeren en wedstrijdzeiljacht. Heeft verstand van elektronica en commercie. Woont tegenwoordig in Frankrijk omdat Nederland hem niet bevalt (en te hoge belastingen heft). Gooide onlangs nog bakken met geld over een balk de bodemloze put in door te investeren in zieltogend foldertje dat het nieuwe links liberale opinieblad had moeten worden maar niets meer bleek dan moslimfoob en onversneden rechtse VVD-folder. Een van de weinige mensen ter wereld die ooit van dichtbij de Broncode hebben mogen aanschouwen. Is getrouwd met vrouw die op een wel erg akelige manier in aanraking kwam met de achterlijkheid van gestoorde Nederlanders en heeft zes kinderen. Keiharde, nauwelijks betwiste leider, naar eigen zeggen door ervaringen in het verleden (vroeg gestorven vader, ernstig verkeersongeval wat einde maakte aan mogelijke basketballcarriere). Verkoopt nog liever Google of zijn kinderen dan zijn boot.

 


Roel Pieper

Barack Obama

Amerikaans presidentskandidaat voor de democratische partij. Soort Amerikaanse Jan Marijnissen. Is zwart dus gaat winnen. Had enige tijd last van Hillary Clinton’s opvliegers maar maakte deze bloemschikkende zeurmevrouw, vrouw van, moeiteloos in. Moet het vooral hebben van enorm charisma en grote steun van zwarte, doorgaans achtergestelde bevolking. Doet sterk denken aan kruising tussen Kennedy en Martin Luther King. Groeide op in arme zwartenwijk en kent dus het moeilijke leven in de praktijk. Belooft alle Amerikanen eeuwige vrede, geluk en rijkdom en zal ook nog eens alles eerlijk gaan verdelen. Dit keer echt (heus!). Gaat veel geld besteden aan beter onderwijs en armoedebestrijding in de gehele wereld en doet alsof hij heel religieus is. Wie goed kan religieus kan doen, kan in de Verenigde Staten een zeer groot leider worden.


Barack Obama

John McCain

Amerikaans presidentskandidaat voor de Republikeinse Partij. Soort Amerikaanse Hans van Baalen. Zoon van top-admiraal. IJzervreter en ex-krijgsgevange van de Noord-Vietnamezen. Werd gedurende zes jaar gemarteld en onderdrukt door Charlie en hield aan Vietnamoorlog forse fysieke handicaps over. Blijft een militair in hart en nieren, is derhalve voorstander van oorlog in Irak en Afghanistan. Grossiert in conservatieve ideeën maar is geen havik oude stijl. Ligt binnen de Republikeinse Partij niet altijd even goed door tegendraadse opvattingen. Wil als nieuwe president vooral veel belastingkortingen bewerkstelligen en is voornemens 45 nieuwe kernreactors te bouwen. Zegt gek genoeg enorm tegen graaisalarissen van topbaasjes te zijn. Irak moet in 2013 een democratisch paradijs zijn zodat alle jongens en meisjes kanonnenvoer terug naar huis kunnen. Gaat om belastingverlaging te kunnen financieren vooral schrappen in Amerikaanse ziekenfondssysteem voor bejaarden. Aangezien de strijd nog onbeslist is, maar wij stiekem al weten dat Obama gaat winnen, is ook McCain een potentiële wereldleider.


John McCain

Jean Paul Votron

Belgische graaibaas, verantwoordelijk voor het aan de afgrond brengen van hypotheekbank Fortis en beul van duizenden aandeelhoudende gezinnetjes. Nam bij vertrek een grabbelbonus mee ter waarde van 2,5 miljoen euro, het dubbele van het bedrag dat met de aandeelhouders was afgesproken. Reden voor de verdubbeling was het feit dat ook Votron te kampen had met matige Fortis-aandeleninkomsten en behoefte had aan wat financiële troost. Begrijpelijk. Was verantwoordelijk voor het aankopen van ABN Amro, en derhalve verantwoordelijk voor de daling van de Fortis-beurswaarde van vijftien miljard euro naar aanleiding van deze overname. Ondanks de vertilling aan ABN Amro is J.P. Votron een van de beroemdste graaiers en zelfverrijkers in belabberde tijden ooit. Dat maakt hem een lichtend voorbeeld en goeroe voor toekomstige zakkenvullers en winnaars.


Jean Paul Votron

Marcel Boekhoorn

Miljardair uit Nijmegen. Groot geworden door klein te blijven. Groot fan van voetbalclub NEC, alwaar hij zijn eigen skybox heeft. Laat zijn voetbalvrinden graag delen in de rijkdom. Is tevens eigenaar van dierentuin Ouwehands Dierenpark. Werd rijk door de verkoop van telecombedrijfje Telfort en bekend door investering in het gratis dagblad De Pers. Dankzij deze investering verliest hij tussen de 40.000 en 60.000 euro. Per dag. Volgens voormalig De Pers-hoofdredacteur, thans De Pers uitgever, gaat de gratis krant uiterlijk in 2009 winst maken. Volgens de rest van de wereld, inclusief gezaghebbende bronnen, gaat De Pers helemaal nooit meer winst maken. Investeerde samen met Roel Pieper in het Broncodeproject en deelde ooit het bed met Tatjana Simic. Brood koopt hij uitsluitend bij Bakker Bart. Staat als doodgewone Nijmegenaar al zolang in de top van de Quote 500 dat het predikaat “leider” automatisch aan hem kleeft.


Marcel Boekhoorn