Eén Easy Life-directeur los, Wolbers en Oosterbosch nog vast

Lekker leven, voor even: Easy Life-verdachte Frits Rijnaard kan weer even proeven aan het heerlijke Brabantse leven sinds de Eindhovense recherche hem zondagmiddag los liet. John Wolbers en zijn achterneef/zakenpartner Frans Oosterbosch blijven nog op water en brood in de Eindhovense cel.

Het is te hopen dat de verzekeringsmaatjes niet op één cel zitten, want de verhoudingen binnen de ex-directie van Easy Life zijn gespannen. Zo liet John Wolbers in de uren voor zijn arrestatie allerlei nijvere verslaggevers optekenen dat het allemaal niet aan hem had gelegen. Oosterbosch zou de architect achter het kaartenhuis Easy Life zijn. En Rijnaard, zo begrijpt 925 uit Eindhovense bronnen, zou na een zeer kort maar hevig dienstverband gepoogd hebben Easy Life leeg te halen, ondermeer door zichzelf naast zijn vaste salaris van bijna 0,5 miljoen euro voor bewezen diensten een bonus van 2,8 miljoen euro uit te keren. Niet slecht voor een dienstverband van minder dan een jaar in een overigens niet in alle opzichten succesvolle onderneming. Bij zijn vorige werkgever, Falcon Leven, zal hij met minder genoegen hebben moeten nemen. Maar goed, bij die Fortis-dochter giert de crisissfeer ook niet door de gangen zoals dat bij Easy Life het geval is.