Geen misverstand: 925's Rijken Rekenmachine komt terug

De afdelingen redactie, overhead & valet parking van 925 hebben in nauw overleg met het advocatenteam besloten geen slepend juridisch gevecht tegen voorheen het bijtertje onder de zakenbladen te starten. Wij hebben ons punt gemaakt: de rijken zijn niet rijker geworden in 2008, zoals sommige gedateerde bronnen beweren.

Toegegeven, we hadden de strijd graag aangegaan. Maar dit jonge mediabedrijfje kan zijn geld beter besteden aan het verbeteren van deze site dan aan de vette facturen van het befjesgilde. Bovendien, waar wij vrijdagavond het juridische advies kregen onze limitatieve lijst gewoon online te houden ("Zo'n 'ex parte beschikking' is veel juridische blabla, je kunt er gewoon tegen in beroep en maakt een goede kans op winnen"), leverde een second opinion bij twee andere media-advocaten daags daarna een genuanceerder oordeel op: 'Het kan best zijn dat 925 wint, maar lukt dat of ten dele dan verspeel je wellicht 50.000 euro per dag, exclusief juridische kosten.' Wil je daar risico lopen? Welaan, daar kunnen de aandeelhouders van 925 kort over zijn: deze kinderachtige actie van Kwoot is zonde van het geld en de energie. We hebben ons gelijk toch al gehaald. We bouwen die Rijken Rekenmachine gewoon om tot een voor bezoekers hoogst praktische maar juridisch volledig veilige tool

Dat is precies wat we nu gaan doen. Onze programmeurs (Roemenen, jazeker) knutselen op dit moment aan een hernieuwde Rijken Rekenmachine die we deze week nog online hopen te zetten. Dat apparaat doet precies wat we beloven: vermogens berekenen op basis van actuele koersen en waarderingen van wereldwijde miljonairs.   

ps Alle ogenschijnlijk stoere Prinzipienreiters die vinden dat wij 'geen woord hebben gehouden' en sowieso het kostbare juridische gevecht aan moeten gaan, nodigen wij van harte uit een donatie te doen op nr 67.25.06.76 tnv Mediamaatjes BV te Amsterdam.

Als u op de hoogte wil blijven de ontwikkelingen, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.