Gerucht: massaontslag bij Canon Amstelveen (update)

925 kreeg gisteren een tip vanuit Canon Europe Amstelveen: "1000 600 man wordt hier ontslagen".

Natuurlijk belden we met Canon in Amstelveen. Drie keer een andere vraag stellen levert echter drie keer hetzelfde antwoord op, namelijk die van Canon's hoofd PR in het Verenigd Koninkrijk Gina Jones: "Canon Europe NL is reviewing opportunities to strenghten its business operations between offices in The Netherlands and the UK. A period of consultation is now underway regarding the potential transfer of some rolls from The Netherlands to the UK. Until this period is concluded Canon has no further comments."

Canon meldt dat die periode duurt tot januari 2009. Tot die tijd horen we waarschijnlijk dus niets, maar het lijkt ons zeer waarschijnlijk dat Canon gaat inkrimpen in Amstelveen.

Via Off the Record kwam de volgende informatie binnen: "All commercial functions (marketing, sales, strategy and staff departments) will move to the UK. Effected people will be made redundant but have the opportunity to continue their job in the UK under local contract." De informatie is afkomstig van een concurrent van Canon en 925 heeft de waarheid niet verder kunnen verifiëren.

925 roept personeel van Canon, of mensen met tips over dit gerucht zich te melden bij Off the Record. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld.Meer over Canon
Canon Europa heeft meer dan 11.000 mensen in dienst, verdeeld over 19 landen en draagt voor meer dan 30% bij aan de omzet van het bedrijf in de wereld. In Amstelveen is Canon's Operational headquarters gevestigd. Dat bestaat uit het Corporate Strategy Centre, het Canon Consumer Team en het European Logistics Centre.


Aandeel Canon in de laatste jaren