Britten kunnen solliciteren naar baan op tropisch eiland: €1.000 per uur

De Britten hebben de algehele misère die 'de Crisis' heet zwaar te pakken. Winkelketens als Tesco en Currys rapporteren de slechtste kerstverkoop ooit en ondertussen blijft de werkloosheid stijgen. Geen wonder dat dit aanbod van de Australische toeristenbond zoveel aandacht krijgt: £1.000 per uur verdienen om terreinbeheerder van een tropisch eiland te worden.

De Brit die de baan krijgt hoeft niet hard te werken. Tot het takenpakket behoort het af en toe voeren van een schildpad, de post van het eiland ophalen en een beetje over het eiland reizen. Vereist is dat u kunt zwemmen, een voorliefde heeft voor duiken, en fatsoenlijk Engels kunt schrijven.

De succes-sollicitant zal verblijven op Hamilton Island, ook wel de 'jewel of the crown' genoemd, in een huis met drie slaapkamers en een "onverslaanbaar" uitzicht op helder water, palmbomen en witte stranden. Daarnaast zal de werknemer AU$ 150.000 (€78.000) per jaar gaan verdienen (dat is zo'n €1083,- per uur op basis van een flexibel werkrooster van een 12-urige werkmaand).

Mensen kunnen in 18 landen inmiddels solliciteren naar de rol van 'island caretaker'. De Australische toeristenbond krijgt zo een hoop aandacht voor het relatief onbekende eiland. Eenmaal gestationeerd worden de werkkrachten geacht om regelmatig interviews te geven, blogs te schrijven en video's te maken om het eiland te promoten. Uiteindelijk wordt je dus ingezet als pion in een slim marketingspelletje, maar waarschijnlijk houdt dat geen raamambtenaar ervan om te solliciteren.