Studenten leven hun droom met sir Richard Branson zonder onderbroek

'We hebben zelfs geen schone onderbroek bij ons!', lacht Lennard Hulsbosch, live vanuit Richard Bransons limo in Washington DC. Gisteren stuurden Hulsbosch en zijn maatje Omar Kbiri sir Richard een smsje op de BIG Improvement Day. 'Mister Branson, we are 2 broke students, can we join you on the plane to DC?'. Goed idee, grijnsde Branson, zorg dat je je paspoort bij je hebt...

Zo geschiedde. De heertjes vervoegden zich schielijk op Schiphol-Oost en scheepten in bij de entrepreneur aller entrepreneurs. Hulsbosch: 'Er probeerden wel wat golddiggers aan boord te komen, maar de staf van Branson was streng en de meisjes bleven aan de vliegtuigtrap.' 

Streng genoeg? Volgens de populaire pers zijn Lennard en Omar 'arme studenten', maar critici vinden het duo wel heel senior en vrezen een marketingstunt van hun ventures OTouchO alsmede Cradle of Design. Vandaar dat Pauw & Witteman toch maar afzagen van een live verbinding in hun uitzending. Hulsbosch hoort het voor het eerst. 'Huh? We doen wat dingen naast onze studies. Dus? We zijn trouwens ook onder valse voorwendselen binnengekomen. Het entreegeld van de BIG Improvement Day was honderden euro's, dus we hebben ons ingeschreven als pers. Als je dat al gratis hebt gekregen kunnen we die lift naar Washington toch ook wel gratis regelen?' 

Hulsbosch buigt zich naar eigen zeggen in de studieboeken voor zijn cursus 'Internationaal Communicatie Management', terwijl collega Omar Kbiri zwaar zou blokken op 'International Music Management'. Hulsbosch: 'In het vliegtuig heb ik Branson een half uur geïnterviewd voor mijn afstudeerscriptie. Mijn hypothese is dat bedrijven die aan sociale verantwoordelijkheid en cradle design doen, grotere klantvriendelijkheid scoren. Haha, die kans laat ik mij toch niet afpakken!'

Toegegeven, typische 925-vraag, maar met welk passend vervoer verplaatst Sir Richard zich eigenlijk? De man heeft immers niet alleen een eigen airline, maar lanceert ook een handeltje in ruimtereizen. Lennard Hulsbosch: 'Geen idee, het was een klein privé-jetje voor een man of acht. Maar we hoefden tussendoor gelukkig niet te stoppen. Alleen in Londen hebben we z'n vrouw opgepikt.'

Lennard en Omar zijn voornemens de betere inauguratieparties van Washington te gaan crashen, maar hebben geen idee wat ze te wachten staat. 'Branson heeft een kamer in de Sheraton voor ons geboekt en ons tickets terug naar huis gegeven, da's alles wat we weten. En verder zien we wel. We wisten het stiekem al, maar voor ons staat nu wel vast: die Branson is een held.'