'Ik kan omroepbazen geen hufters noemen' (VIDEO)

Met kenmerkende subtiliteit werkt GeenStijl aan oprichting van de publieke omroep Powned. 'We komen met 1,8 miljoen mensen naar Hilversum, dus omarm ons.'

Opvallend is dat GeenStijl de omroep begint als 'doekje voor het bloeden' na een mislukte overname eind vorig jaar. GeenStijl-voorman Weesie verbaast zich als voormalig internetondernemer, inmiddels volledig overgenomen door Telegraaf Media Groep, over de enorme bedragen die omgaan bij de publieke omroep. 'We krijgen als publieke omroep straks een flinke pot geld. De een heeft het over 5,7 miljoen, de ander over  7,3 miljoen.' Met name de 9 uur radio kan voor dat bedrag worden geregeld: 'we zetten bijvoorbeeld een dance plaat op.'

Voor het jaarlijkse MWG-congres maakte 925 een serie interviews met ondernemers uit de media, marketing en design die opvallende initiatieven presenteren. De komende weken zijn deze filmpjes te zien op 925. Afslankgoeroe Sonja Bakker kwam met een nieuw tijdschrift dat al na twee nummers winstgevend is, Heineken marketingbaas Herwin van den Berg lanceert na een winkel en een koffiemerk binnenkort een Heineken creditcard en ontwerper Marcel Wanders vertelt over zijn werk als theelepel- en eilandenontwerper, ergens tussen Gucci en Picasso.