Binnenkijken in de kantoren van John Wolbers [foto's én video]

Hier deden John W. en kornuiten dus zaken: de wellustig gedecoreerde villa aan de Spechtlaan 6 te Best waar de financieel adviseurs van Liocorno kantoor hielden en de rustieke woonboerderij/molen aan de Kleinestraat 10 in Bruchem waar Easy Life Investments gevestigd was. De panden worden binnenkort geveild via bva-auctions.com waar u ook kunt meebieden om eigenaar te worden van de "winkel-/commerciële ruimte" in het Roda JC-stadion.

Wij belden even met curator mr. Ruud Dekker van Dekker en Smits Advocaten in Rosmalen die uitlegt hoe de panden zijn volgeladen met hypotheken. "Op de Spechtlaan 6 in Best zit €3 miljoen hypotheek bij Rabo, nog eens €600.000 bij Rabo en €1,5 miljoen bij Easy Life. Op de Bruchemse molen zit een hypotheek van €800.000 bij ELQ (dochter van Lehman Brothers) en nog een €2 miljoen bij Easy Life," aldus Dekker. Op de ruimte onder het Roda JC-stadion zit een hypotheek bij Fortis van €8,5 miljoen. Volgt u het nog?

BVA Auctions veilt in totaal vier panden, want ook de Rupelstraat 29 in Helmond, voormalig woonhuis van Franske Oosterbosch, wordt te koop aangeboden. De online veiling van de panden is redelijk uniek. Dekker: "Veel panden worden wel ter bezichtiging online aangeboden, maar uiteindelijke veiling vindt plaats in wat je de achterafzaaltjes kunt noemen. Daar is de prijsvorming niet optimaal - om me maar voorzichtig uit te drukken -omdat er veelal prijsdrukkende personen aanwezig zijn. Een internetveiling heeft een veel groter bereik en is anoniem."

Dekker is nog bezig met het onderzoek naar bezittingen en gelden in het buitenland. "Ik zit daar achteraan en kan er weinig over zeggen." Wij hebben nog wel een tipje: weet u nog, dat bankje in San Marino?

De online veiling start op 23 mei 17u en eindigt 27 mei 19.30; de kijkdagen zijn op 15 mei, maar nu alvast bij 925. 

BEST

Wie wil hier nou geen financieel advies krijgen?

Vrijmibo

Entree d'or

Kitchenette 

Nucleair wapenarsenaal

Koninklijk tapijtje

Room with a view

Zo lieflijk

Stairway to heaven

BRUCHEM

Het Easy Life-woonboerderijtje

Rustiek Brabants erf

L'interieur

Jacuzzi

RODA JC STADION

Hier zou een hypotheek op rusten van €8 miljoen.