Uitslag stress test en hoofdpijn door koffieonthouding [het nieuws van 529]

Dit gebeurde er terwijl u sliep. Eindelijk kwam Geithner met de uitslag van de stress test. Tien Amerikaanse banken hebben in totaal $75 miljard nodig en het maximale verlies bedraagt $559 miljard. Als u daar al geen hoofdpijn van krijgt dan is het wel van een plotselinge onthouding van koffie. Wetenschappers koppelen dit aan hoofdpijn. In twee minuten leest u alles wat u moet weten.

Uitslag stress-test: banken hebben $74,6 miljard nodig - Eindelijk was het dan zover, na weken van speculaties is de FED eindelijk met de resultaten van de stress-test naar buiten gekomen. De resultaten: De totale verliezen voor banken bij verslechterende omstandigheden kunnen oplopen tot $559,2 miljard en 10 van de 19 onderzochte banken hebben extra cash nodig. Bloomberg

Holleeder moet worden vrijgesproken - Ambassadeur van scootermerk Vespa en hartpatiënt Willem Holleeder houdt al weer een poosje kantoor in een Nederlandse strafinrichting. Maar zijn advocaat, Stijn Franken, hoopt hem daar spoedig uit te krijgen. Volgens Franken heeft Holleeder geen eerlijk proces gehad en moet daarom worden vrijgesproken. de Volkskrant

Miljarden verliezen voor AIG en GM - Twee van de zorgenkindjes van de Amerikaanse overheid maken miljarden verliezen in het eerste kwartaal. Verzekeraar AIG - totale overheidssteun $182,5 miljard - maakte in het eerste kwartaal een verlies bekend van $4,35 miljard. Autofabrikant GM - slechts $15,4 miljard overheidssteun - zag de verkopen halveren en schreef in rode cijfers een verlies van $6 miljard in het eerste kwartaal. The Wall Street Journal

ECB en Bank of England printen €117 miljard - De ECB kondigde gisteren weer de maandelijkse noodmaatregelen tegen de crisis aan. Naast een renteverlaging naar 1,0 procent en het verlengen van de liquiditeitsoperaties aan banken, koopt de ECB ook voor €60 miljard aan covered bonds. Ook de Bank of England zet de geldpers weer aan, zij breidt haar quantitative easing programma uit met £50 miljard naar een totaal van £125 miljard. De Tijd  -  Guardian

WHO waarschuwt voor twee miljard griepgevallen - De Wereldgezondheidsorganisatie is weer bezig met angstzaaierij onder de wereldbevolking. De organisatie waarschuwt voor twee miljard griepgevallen mocht een pandemie uitbreken, dit is één op de drie wereldburgers. Op dit moment worden de meeste griepgevallen gemeld in Mexico en Noord-Amerika, de tellers staan daar op respectievelijk 1112 en 843. Het aantal doden (44) bedraagt echter slechts 2,2 procent van de ziektegevallen. De Standaard

Koffiedrinken om hoofdpijn te voorkomen - Als u dit stadium heeft bereikt bent u officieel lichamelijk verslaafd aan cafeïne. Onderzoekers zijn erachter gekomen dat bij plotselinge onthouding van cafeïne de doorbloeding van de hersenen toeneemt, dit veroorzaakt hoofdpijn. Dan heeft u wat te bespreken als u straks met uw lotgenoten en medeverslaafden groepeert rond de heilige koffieautomaat voor een shot cafeïne. NRC Handelsblad

U moet liftend naar uw werk - Als het aan de SP ligt gebruikt u straks uw rechterduim om op uw werk te komen. Het 'ad hoc carpoolen' is een uitvinding van de SP in Zoetermeer en moet de spontane variant worden van het ouderwetse carpoolen. Om het geheel te faciliteren bouwt de gemeente liftplaatsen met bushaltes en bestemmingsborden. Mocht u dus altijd al de droom hebben om een dag buschauffeur te zijn dan rijdt u maandag via Zoetermeer. AD

Populariteit van cocaïne groeit in Engeland met 150 procent - De Engelse politie neemt steeds meer cocaïne in beslag, het afgelopen jaar bedroeg de vangst 3,4 ton. Critici dichten de gestegen in beslag names niet toe aan de kwaliteiten van de politie, maar wijten dit aan de stijgende populariteit van de drug. Dit zou ondermeer veroorzaakt worden door de dalende prijzen, inmiddels is een lijntje goedkoper dan een biertje of een glas wijn. Telegraph

American Dream houdt stand - The New York Times en CBS News polsten Amerikanen over de huidige staat van de American Dream. Ondanks dat het land in de diepste recessie sinds 1930 verkeerd, gelooft nog steeds 72 procent van de Amerikanen dat het mogelijk is om in Amerika arm te starten en rijk te eindigen. Een sociologie professor verklaart de resultaten, wanneer iemand het zwaar heeft houdt hij nog steviger vast aan zijn dromen. The New York Times

Strenge veiligheidsmaatregelen bij bezoek Paus aan Midden-Oosten - Paus Benedictus XVI's bezoek aan het Midden-Oosten heeft heel wat voeten in de aarde. Onze koningin kon tot voor kort redelijk onbeveiligd door het leven, maar voor de Paus ligt dat toch wat anders. De Paus wordt tijdens zijn bezoek beveiligd door 80.000 veiligheidsmensen en maakt gebruik van drie pausmobielen (goh goed voor de auto-industrië). Guardian

Hoe doorstaat de markt voor horloges de crisis? - Dit weekend zullen we erachter komen wanneer de veilingen beginnen in Genève gevolgd door veilingen bij Sotheby's op 10 mei en Christie's op 11 mei. De prijzen voor kunst en wijn zijn al ingestort en misschien koopt u dit weekend wel een alleraardigst klokje voor een zachte prijs. Tip: Een mooie Patek Philippe met maanstand aanduiding, wordt geschat tussen de 320.000CHF en 400.000CHF, of een robuuste Rolex British Royal Navy uit 1975 voor £30.000 tot £50.000. The Wall Street Journal