Vermogende vrinden redden Kroymans

Ontroerend, zulke makkers als Frits 'Mr. Ferrari 'Kroymans heeft. Handig ook, want zijn miljonairsvrinden hebben geld bij elkaar gelegd om het Kroymans-bedrijf te kopen aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum - waar het allemaal begon. Heeft Frits ook weer wat om handen.

Volgens De Telegraaf hebben "bevriende relaties" enkele miljoenen euro's gestort in de Handels- en Exploitatiemaatschappij Woudhoek BV die het bedrijf van de curatoren kon terugkopen. 

"Door de hulpactie kan 'Mr Ferrari' Kroymans zijn grootste passie - de verkoop van de volbloed Italiaanse raceauto's - voortzetten," aldus De Telegraaf. Ook de verkoop van Jaguar en Aston Martin vanuit de vestiging aan de Soestdijkerstraatweg is hiermee veilig gesteld, net als de banen van vijftig werknemers.Ferrari zou als voorwaarde hebben gesteld dat Kroymans himself bij de import betrokken blijft.

De curator benadrukt dat Kroymans er zelf geen geld instopt, dat hij geen directeur van de BV, geen aandeelhouder en ook geen financier is. "Hij treedt alleen op als adviseur."

Hmmm, toch interessant dat uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat Handels- en Exploitatiemaatschappij Woudhoek BV een dochter is van Citadel, de investeringsmaatschappij van Kroymans.

(KvK-nummer 24143367 leidt naar Handels- en Exploitatiemaatschappij Woudhoek BV)

Goed, maar wie zijn die "bevriende relaties" die zomaar een paar miljoen als aardigheidje bijstorten? De Telegraaf noemt "boezemvriend" Cor van Zadelhoff, maar deze wil dat niet bevestigen. Wij denken aan de Brabantse vastgoedmagnaat en multimiljonair Harrie van de Moesdijk (geschat vermogen van €270 miljoen). Hij kocht de afgelopen twintig jaar bijna al zijn Ferrari's bij Kroymans en daaruit groeide een vriendschap. U nog ideeën? Tip ons via Off the Record

Lees meer in het dossier Kroymans