Raceteam 925 is leuk op weg: nr. 1!

"Stop je geld waar het lawaai uit komt," dachten de aandeelhouders van de startup 925, en voegden een gepimpte Porsche GT3 toe aan de kantoorinventaris (260k, ex bpm/btw). Goeie investering, want dit weekend flitste onze redactieauto als eerste over de finish bij de race aller....

... nou ja, races. Het was dus niet LeMans, waar Charles Zwolsman eveneens een prima rendement haalde op zijn - volgens Justitie - in zoonlief geïnvesteerde één miljoen euro drugsgeld. Zwolsman junior plakte zijn Audi R10 met drugtape ducktape aan elkaar, en ging als snelste Nederlander door de geblokte vlag. (Helaas stond pa-lief niet aan de finish met bloemen omdat Justitie hem afgelopen donderdag treurigerwijs in Restaurant De Goudreinet te Barneveld arresteerde wegens... nou ja, dat weten we inmiddels wel.)

Terug naar Zandvoort, naar de Hollandse variant van LeMans: de Dutch Supercar Challenge. Achter het stuur van de 925-Porsche wurmden zich Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar. Het veld bestond, aldus het persbericht van Team Bleekemolen, uit "dertig dikke en fraaie bolides". Van de Laar is mediamaatje in 925, heet een 'gentleman driver' en weet vooral veel van verzekeren. Van de Laar verdiende z'n zakgeld met zijn bedrijf AHC, dat op de in aanbouw zijnde site claimt alles van 'Risk Strategy' te weten.

Wat dat zoal inhoudt blijkt als we bij deze 925-coureur informeren naar zijn winnende strategie op het asfalt. "Gewoon, later remmen," laat Van de Laar weten. "Eigenlijk moeten wij in een lagere klasse uitkomen, omdat wij slechts 440 pk hebben tegen 600 à 700 pk bij de concurrenten. Het enige wat we konden doen was meer risico nemen. Dus toen we bijna werden ingehaald door een Viper, heb ik 'm er naast gegooid, naar binnen gestuurd en niet geremd. Simpel." 

Bekijk hier de start van de Dutch Supercar Challenge (even doorklikken naar Dutch supercar challenge) en hieronder - belangrijker - het afdouchen van de deelnemers. (Het slecht geschoren witte pak met overenthousiaste fles Martini Rosso is R. van de Laar).