KPMG-baasje verduisterde €620.000 vanwege zijn dure "trophy wife"

Andrew Wetherall (49), baasje bij accountantsfirm KPMG, kon ondanks zijn zescijferige salaris het uitgavenpatroon van zijn tweede vrouw niet bijhouden. Hij móest de zaak wel oplichten, anders stond hem een hele dure tweede scheiding te wachten. Logisch dus dat hij ruim 6 ton achterover drukte.

Andrew Wetherall (49), baasje bij accountantsfirm KPMG, kon ondanks zijn zescijferige salaris het uitgavenpatroon van zijn tweede vrouw niet bijhouden. Hij móest de zaak wel oplichten, anders stond hem een hele dure tweede scheiding te wachten. Zegt ‘ie. 
In de rechtbank claimde Wetherall dat zijn vrouw Catherine, met wie hij sinds 2005 was getrouwd, £15.000 per maand kostte om haar gelukkig te houden. En dat was zelfs voor hem een flinke kostenpost en daardoor zag hij zich genoodzaakt een handje in de kas te steken. Hij wilde namelijk niet dat “haar lifestyle eronder leed". 
Afgaande op de foto's van de betreffende Catherine is het moeilijk te geloven dat zij zoveel geld aan haar uiterlijk uitgaf. Haar kapper lijkt niet de grootste kostenpost te zijn en ook Gucci en Prada behoren niet tot de begunstigden. The Daily Mail probeerde haar te bereiken voor commentaar, maar “ze was aan het winkelen”.
Wetherall zou het geld hebben uitgegeven aan dure auto’s, designer horloges en vijfsterrenvakanties. Ook zette hij veel weg op zijn spaarrekening. Niet onwaarschijnlijk dat hij aan het sparen was voor een uitgebreide verbouwing van het huis dat hij voor £640.000 in 2006 samen met Catherine kocht in het plaatsje Welwyn Garden City. Uit deze en deze documenten blijkt namelijk dat zij van plan waren een loft te bouwen, het dak 1 meter te verhogen en extra ramen te maken. Dat plan werd echter vooralsnog afgewezen, dus stond voorlopig nog op een spaarrekening.  
Hoe deed 'ie het? Hij was creatief aan het declareren geslagen en claimde £480.000 aan fake vluchten ondersteund met nepdocumenten. Hij claimde nooit meer dan £5.000 zodat hij geen authorisatie van zijn bazen nodig had. Vakanties naar Thailand en Singapore met zijn vrouw declareerde hij als zakenreisje. Ook een horloge van £4.000 en een camera van £2.000 declareerde hij als zakelijke uitgave. Wetherall maakte echter een foutje,  claimde te veel en werd ontdekt. Hij bood aan om £18.000 terug te betalen maar er werd een intern onderzoek gestart. Hij heeft inmiddels £337.228,60 terugbetaald.

In de rechtbank claimde Wetherall dat het €17.000 (£15.000) per maand kostte om zijn vrouw Catherine (47), met wie hij sinds 2005 was getrouwd, gelukkig te houden. Haar dagelijkse onderhoud kwam nog eens boven op de alimentatie aan zijn eerste vrouw waardoor hij zich genoodzaakt zag een handje in de kas te steken. De liefhebbende echtgenoot wilde namelijk niet dat "haar lifestyle eronder leed". 

Afgaande op de foto's van de betreffende Catherine is het overigens moeilijk te ontdekken welke lifestyle haar precies zoveel geld kostte. Haar kapper lijkt niet de grootste kostenpost te zijn en ook Gucci en Prada behoren gezien haar kledingstijl niet tot de begunstigden. The Daily Mail probeerde haar te bereiken voor commentaar, maar "ze was aan het winkelen".

The golden couple [Foto's The Daily Mail]

Wetherall zou het geld hebben uitgegeven aan dure auto’s (voor zichzelf en zijn eega), designer horloges en vijfsterrenvakanties. Ook zette hij een flink bedrag op zijn spaarrekening.

Niet duidelijk is of hij aan het sparen was voor een grondige verbouwing van zijn vrouw of toch van het huis dat hij voor £640.000 in 2006 samen met haar kocht in het plaatsje Welwyn Garden City. Na een rondje googelen blijkt uit dit document namelijk dat zij van plan waren een loft te bouwen, het dak te verhogen en extra ramen te maken. Dat plan werd echter vooralsnog afgewezen.

Hoe deed Andrew het? Hij was creatief aan het declareren geslagen en claimde £480.000 aan nooit gemaakte vluchten ondersteund met nepdocumenten. Natuurlijk declareerde hij nooit meer dan £5.000 zodat hij geen authorisatie van zijn bazen nodig had. Vakanties naar Thailand en Singapore met zijn vrouw voerde hij op als zakenreis. Een horloge van £4.000 en een camera van £2.000 vielen uiteraard onder het kopje noodzakelijke zakelijke uitgaven. Wetherall maakte echter één foutje, claimde te veel en werd ontdekt. Hij bood meteen aan de £18.000 waar het om ging terug te betalen maar er werd een intern onderzoek gestart.

Wetherall heeft inmiddels £337.228,60 terugbetaald maar hem staat waarschijnlijk nog een gevangenisstraf te wachten.