Ex-Lehman president vraagt zich af waar zijn $233 miljoen blijft

Het verkopen van zijn zomerhuis (vraagprijs $27,9 mio) gaat niet echt vlotjes, dus dacht voormalig Lehman-president Joseph 'Joe' Gregory: "Als een kale kip toch te plukken blijkt (zie Lehman advocaten declareren $100 mio), dan dien ik gewoon een claim van $233 miljoen in wegens achterstallig salaris!" Want zo'n grote bank naar de vernieling helpen was beheurlijk hard werken geweest.

Gregory was lange tijd de tweede man achter CEO Richard Fuld en moest juni vorig jaar opstappen, een dag nadat Lehman bekendmaakte een kwartaalverlies van $2,8 miljard te voorzien. 

Volgens The Business Insider was het toen al te laat en had Gregory grote schade aangericht. Zo speelde hij een grote rol in het ontslag van Mike Gelband, hoofd fixed income van Lehman, die aandrong op voorzorgsmaatregelen, het terugbrengen van leverage en afhankelijkheid van de asset backed commercial paper market. Gregory en Fuld besloten deze raad te negeren. 

En nu claimt Gregory dus in een officieel document $232.999.548,71 wegens "employee priority, deferred comp". Nice.

Gregory was forced to resign in June of last year. But it was already too late. He had earlier played a key role in pushing out Mike Gelband—the head of fixed income at Lehman. Gelband had been urging the firm to take precautions, reduce its leverage and dependence on the asset backed commercial paper market. Gregory and Fuld decided to ignore their in-house debt expert. After a lunch with Gregory where he once again failed to make a dent in the determination to keep taking on more risk and bigger risks, Gelband quit.
And now Gregory wants Lehman to make him whole for money he "earned" while destroying Lehman Brothers.

[Via The Wall Street Journal]