925 herdenkt 1 jaar Easy Life [even bellen met Wolbers' advocaat]

Het is alweer een jaar geleden dat de FIOD binnenviel bij Easy Life, en ons lievelingsfraudebaasje John Wolbers halsoverkop zijn grotemensenspeurtocht moest onderbreken. En daar willen we even bij stil staan, dus we belden met Wolbers' nieuwe raadsman Marcel van Gessel, die toevallig in de auto zat op weg naar Wolbers om dit heugelijke feit te vieren. Want hoe is het nou met Wolbers? "Hij had erg veel hoop om eind augustus vrij te komen. Het zal hem erg zijn tegengevallen dat dat niet gebeurd is."

Ah, een verjaardag. Ik ben nu op weg naar Wolbers dus we zullen er even bij stilstaan.
Hoe staan de zaken ervoor?
Dat ga ik nu bespreken met hem. Twee weken geleden is het wrakingsverzoek afgewezen en besloten de zaak op 15 oktober niet inhoudelijk te behandelen vanwege de vele verzoeken die er van onze kant liggen. Ik verwacht dan ook niet dat de zaak dit jaar nog behandeld gaat worden, ook omdat er nog allerlei onderzoeken lopen.
Maar hoe is het nou met Wolbers?
Tja, dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben nog maar een maandje zijn raadsman... Ik weet wel dat hij erg veel hoop had, terechte hoop, om eind augustus vrij te komen. Het zal hem heel erg zijn tegengevallen dat dat niet gebeurd is. Maar hij is ook vrij nuchter hoor, we zullen wel zien. Hij had natuurlijk verwacht, of beter gezegd gehoopt, dat hij vrij zou komen. Ik zelf denk eerlijk gezegd dat hij niet lang meer vast hoeft te zitten.
Maar zit hij niet veiliger binnen dan buiten?
Hoe bedoelt u?
Nou, dat er nog wel wat mensen zijn, die, hoe zeggen we dit netjes, een appeltje met hem te schillen hebben?
Wat in deze zaak speelt, net als bij Palm Invest, is dat er veel miscommunicatie en verkeerde beeldvorming is. Dat heeft bij Palm Invest geleid tot ontvoering. Wolbers heeft binnen Easy Life, zodra hij ontdekte wat er aan de hand was, geprobeerd te redden wat er te redden viel. Wolbers heeft zelf ook €2 mio in Easy Life geïnvesteerd... Uit de boekhouding blijkt dat hij praktisch geen privé-opnames heeft gedaan. 
Hij is eigenlijk slachtoffer? Is Oosterbosch de echte kwade genius in dit verhaal?
Ik ben niet in de positie om dat te zeggen. Wolbers was natuurlijk toch een soort anchorfiguur.

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de FIOD-invallen deed bij Easy Life Investments. Gefeliciteerd!
Ah, een verjaardag. Ik ben nu op weg naar Wolbers dus we zullen er even bij stilstaan.

Hoe staan de zaken ervoor?
Dat ga ik nu bespreken met hem. Twee weken geleden is ons wrakingsverzoek afgewezen. Ik verwacht niet
dat de zaak dit jaar nog behandeld gaat worden vanwege de vele verzoeken die er van onze kant liggen en ook omdat er nog allerlei onderzoeken lopen. Dat zal op 15 oktober in een pro forma zitting duidelijk worden.

Maar hoe is het nou met Wolbers?
Tja, dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben nog maar een maandje zijn raadsman... Ik weet wél dat hij erg veel hoop had, terechte hoop, om eind augustus vrij te komen. Het zal hem heel erg zijn tegengevallen dat dat niet gebeurd is. Maar hij is ook vrij nuchter hoor, hij zal het wel zien. Hij had natuurlijk verwacht, of beter gezegd gehoopt, dat hij vrij zou komen. Ik zelf denk eerlijk gezegd dat hij niet heel lang meer vast hoeft te zitten.

Maar zit hij niet veiliger binnen dan buiten?
Hoe bedoelt u?

Nou, er zijn nog wel wat mensen, die, hoe zeggen we dit netjes, een appeltje met hem te schillen hebben?
Wat in deze zaak speelt is dat er, net als bij Palm Invest (Van Gessel is ook raadsman van Remco Voortman, red.), veel miscommunicatie en verkeerde beeldvorming is. Dat heeft bij Palm Invest zelfs geleid tot een ontvoering. Wolbers heeft binnen Easy Life, zodra hij ontdekte wat er aan de hand was, geprobeerd te redden wat er te redden viel. Uit de boekhouding blijkt dat hij praktisch geen privé-opnames heeft gedaan.

Wolbers is eigenlijk ook slachtoffer? Is Oosterbosch de echte kwade genius in dit verhaal?
Ik ben niet in de positie om dat te zeggen. 
Je moet niet vergeten dat hij al vermogend was, hij heeft zelf ook €2 mio in Easy Life geïnvesteerd...

Een goede raadsman dus, die het immer opneemt voor zijn cliënt. Van Gessel doet de groetjes van ons aan Wolbers, maar als u deze dag ook niet onopgemerkt voorbij wilt laten gaan... Wij hebben gehoord dat Fleurop ook in de Bredase koepelgevangenis bezorgt.

O ja, en lees natuurlijk vooral in ons onvolprezen dossier Wolbers