Palm Invest-zaak verfilmd en PwC boekt recordomzet [het nieuws van 529]

Dit gebeurde er terwijl u sliep. Morgen start de rechtszaak tegen Palm Invest, wij verheugen ons alvast op de verfilming, "Palm Invest, the true story". PricewaterhouseCoopers profiteert van recessie en schreef alleen al aan de afwikkeling van het faillissement van Lehman Brothers £100 mio aan fees. In twee minuten leest u alles wat u moet weten.

Palm Invest-zaak verfilmd Mooie stunt van vechtjurist Dion Bartels: zijn kantoor Bartels Advocaten heeft de rechten vastgelegd voor "Palm Invest, the true story". Het kantoor wil het miljoenenschandaal rond beleggingen in vastgoed laten verfilmen. Het is de bedoeling dat de hoofdpersonen in het beleggingsdrama ook zelf de hoofdrollen gaan vertolken in de bioscoopversie. Met een speciale bijrol voor de kleine teen van Danny Klomp. De Telegraaf

PricewaterhouseCoopers profiteert van recessie Door de afwikkeling van het faillissement van de Europese tak van Lehman Brothers konden de accountants van het Britse PwC £100 miljoen aan fees bijschrijven, wat het totale fee income op £2,25 miljard bracht, 1% hoger dan een jaar geleden. Want ook de bailoutmiljarden bij Barclays en Lloyds TSB leverden extra werk op, wat samen met verschillende herstructureringsklussen en meer vraag naar consultancy de klappen van de teruglopende M&A-branche prima kon opvangen. The Guardian

HSBC biedt op private banking ING HSBC zou een van de vijf banken zijn die private banking activiteiten van ING wel zien zitten. ING wil zijn privébankiers in Azië en Zwitserland verkopen om zo de bailoutmiljarden terug te verdienen. Naast HBSC zijn ook onder meer DBS en Julius Bear geïnteresseerd. Binnen tien dagen maak ING bekend met wie ze het liefst zaken doet. The Times

Websites ING en Dexia gekraakt Nog meer ING nieuws. Een "ethische" hacker uit Roemenië heeft vorige week de websites van ING België en Dexia gekraakt, zo werd gisteravond bekend. De kraak had geen gevolgen voor de klanten: er is niets gebeurd met hun bankgegevens of rekeningen. De hacker wil de banken enkel wijzen op gebreken in de beveiliging van hun sites. De Tijd

RSA aast op onderdelen Fortis en AIG De Britse verzekeraar RSA Insurance Group zou overwegen een bod uit te brengen op restanten van de bank-verzekeraar Fortis en het zwarte gat van de Amerika, AIG. En dat allemaal in het kader van een "ambitieuze internationale expansie strategie". Het gaat om de verzekeringsactiviteiten van Fortis Insurance International in Azië en Europa, een van de weinige onderdelen van Fortis die niet in handen van een overheid is. The Telegraph

G20 bereikt compromis over bonussen Een kleine nederlaag voor monsieur Sarkozy die streefde naar een bonusplafond. Dat komt er namelijk niet, maar bankiersbonussen zullen wel aan een aantal internationaal geldende criteria moeten voldoen. Zo moet een bonus over meerdere jaren worden uitgesmeerd, mag een gegarandeerde bonus niet langer dan één jaar gelden en moeten banken in staat zijn om een bonus terug te vorderen als die met kennis achteraf onterecht is uitbetaald. Het Financieele Dagblad, The Wall Street Journal