Beduvelde Kroymans Siemens Lease of werd hij zelf beduveld? [update]

Off the record bracht u eerder deze week de nu al legendarische Homburg Tapes (daarover volgende week meer) maar leegt vandaag de postbus met de overige binnengekomen tips uit de wereld van het grote geld. Deze week: Kroymans beduvelde Siemens Lease met plof BV'tje. Kroymans zou garant staan voor allerhande schimmige bedrijfjes. Verder wist u ons nog te melden dat het huis van Wolbers te koop staat en hoe vredelievend Nederland wel niet is.

[first file] Beduvelde Kroymans Siemens Lease of werd hij zelf beduveld? [update]

Van de status van de ooit zo gerespecteerde autoverkoper Frits Kroymans is weinig meer over. De handelaar van onder andere Ferrari en Kia liet in het eerste kwartaal van 2009 zijn concern van autohandelaren, -importeurs, -leasemaatschappijen en -herstelbedrijven omvallen. Excuses als slechte markt, verkeerde investeringen en “ondernemen betekent risico’s nemen” voerden de boventoon. Maar een schuldenlast van enkele miljoenen deed Kroymans Corporate B.V. uiteindelijk de das om.

Resultaat, boze werknemers, boze banken en een kerstboom vol BV's met dode takken. Maar dit was niet de eerste keer dat de goede naam van Kroymans aan een faillissement werd gekoppeld.

Kroymans heeft meer BVtjes dan auto's
Volgens onze bron zou de heer Kroymans zijn ooit zo goede naam gebruiken om financieringen los te pulken bij bedrijven als Siemens Lease. Kroymans zou garant hebben gestaan voor een schimmig internet BV'tje zonder personeel. Wij lezen voor uit de ons toegezonden e-mail:

"Het stinkt dus van alle kanten", desalniettemin blijft stank natuurlijk een heel persoonlijke waarneming, maar dat Kroymans Siemens Lease zou beduvelen wisten zelfs wij nog niet. Op aanraden van de tipgever dook de researchredactie in Fritsie zijn BV-kerstboom en kwam verward weer uit de stukken te voorschijn.

De Kroymans portfolio telt ruim 200 BV'tjes, stichtingen en administratiekantoren gelijk verdeeld over het ter ziele gegane Kroymans Corporate en het springlevende Citadel. Gezamenlijk dus goed voor minstens €20.000 aan KvK inschrijfgelden. De BV'tjes die onder Corporate hangen zijn zo rood als wat terwijl Citadel nog springlevend is. 

Of Kroymans Siemens Lease daadwerkelijk heeft beduveld valt door de kerstverlichting niet meer te zien, dat Kroymans een BV heeft laten 'ploffen' is wel duidelijk. Heeft u wel harde bewijzen, bent u werkzaam bij Siemens Lease of kunt u naam en rugnummers opdreunen van verantwoordelijken? Schroom dan niet en dump de bewijzen in de 925 brievenbus.

Update

De rol van Kroymans is nog steeds niet helder, slachtoffer of rapaille. Bovenstaande bron suggereert het laatste, maar de persen zijn nog niet opgedroogd of een volgende mail dient zich aan. Strekking: Kroymans is slachtoffer.

Good old Frits zou niet beduveld hebben, maar beduveld zijn. Door de banken wel te verstaan. Terwijl de goede man wordt beschuldigd van actio pauliana bij de verkoop van enkele onderdelen Kroymans Corporate aan Citadel, heeft hij in werkelijkheid de boel willen redden.

 

 

De andere kant van het verhaal

Nog voor dat heel Kroymans Corporate omdonderde zou Frits, volgens bronnen die dicht bij het vuur zitten, zijn privé kapitaal hebben aangesproken om de kas met ruim €25 mio te spekken. De banken waren blij, zeiden “dankjewel en adieu”, deden een flinke graai en lieten uiteindelijk heel de boel klappen. Kroymans zou in casu dus niet de kwade genius zijn, maar het ongewilde slachtoffer van de hebberige bank.

Een onverwachte plotwending dus. Maar ook nu weer: waar zijn de papieren, contracten, overschrijvingsbewijzen en compromitterende foto’s? Wat gebeurde er echt? Dumpen die handel, zo in de brievenbus.


[Second file] Nederland is niet zo 'peaceful' als men denkt

De 925-mailbox zit vanzelfsprekend vol met louter sterke tips; zaken die onder de radar van de traditionele media blijven, maar die u zeker niet mag missen. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland de 24e plaats pakt op de Global Peace Index? Wij niet, maar we zijn onder de indruk hoor.

Welke lering kunnen wij trekken uit deze indrukwekkende index? Als we volledig stoppen met de wapenhandel dan stomen we in één keer de top tien in. Tot dat moment zullen wij landen als Chili en Oman voor ons moeten dulden. Vrede zij met u, maar kom op, echte tips willen we hebben, schandalen dus, vrede stichten doet u thuis maar.

 

 

 

 


[Third file] John Wolbers is het slachtoffer van de kredietcrisis

Welk een droevig nieuws bereikte onze redactieburelen deze week toch weer. Het pandje van John Wolbers zou te koop staan. Ach en wee, maar - zeer gewaardeerde tipgever - in april was dit ook al het geval. Dus bij deze: wie helpt Wolbers van zijn casa af. Graag horen wij van u wanneer de nieuwe bewoner in het pand trekt. Maar liever hebben we hete tips, oké?


925 staat paraat om voor volk en vaderland de diepste geheimen van de boardroom te onthullen. Participeer nu zelf in deze moderne verzetsorganisatie tegen de macht van onwillige persvoorlichters en ondoorzichtige beschermingsconstructies. Stort al uw tips en kopij over hete deals, benoemingen en onverkwikkelijke kantooraffaires. Anoniem, gegarandeerd, hierrrrr in het postvak van Off the Record.

Disclaimer! Ondanks geducht onderzoek van alle tips door onze honderdkoppige researchredactie kan een bericht fouten en onvolkomenheden bevatten. 925 onthoudt zich lafhartig van enige aansprakelijkheid voor careerlimiting publicaties.