Bankier eischt €1,7 mio bonus van Rabobank (en hij is niet de enige)

Een voormalig hoofd van de Londense afdeling van Rabobank wil zijn bonus van £1,5 miljoen (€1,7 mio), en wel nu meteen.
Andrew Docker werkte vanaf mei 1988 voor Rabobank maar werd januari dit jaar boventallig verklaard en bedankt voor diensten. 

Een voormalig baasje van de Londense afdeling van Rabobank wil zijn bonus van €1,7 miljoen (£1,5 mio), en wel nu! meteen! Andrew Docker werd januari dit jaar boventallig verklaard en bedankt voor bewezen diensten, hoewel in zijn ogen niet rijkelijk genoeg. 925 zettte nog wat bonusbaasjes op een rijtje, die eindelijk durven op te komen voor hun rechten. Zij hebben immers ook hypotheken, studerende kinderen en maîtresses die heul veul geld kosten.

Wir wollen unsere Boni, jetzt!
Een groep van 72 voormalige handelaren van Dresdner Kleinwort in Londen klaagt Commerzbank aan voor €34 miljoen aan misgelopen bonussen. Commerzbank nam Dresdner Kleinwort in september 2008 over en besloot slechts 90% van de eerder gegarandeerde bonussen uit te betalen. Acht bankiers claimen bonussen van meer dan €1 mio, met een uitschieter naar €1,7 mio. In augustus hebben vier leden van de voormalige Dresdner-directie een claim van €13 miljoen tegen Commerzbank gewonnen. 

Failliet, nou en?
Voormalig Lehman-president Joseph 'Joe' Gregory zag de advocaten hun zakken vullen en maakte zich zorgen om zijn reputatie, dus hij diende onlangs een claim in van $233 miljoen ($232.999.548,71 om precies te zijn) wegens achterstallig salaris. Hij is niet de enige want meer ex-Lehman-employees willen geld zien. Judith Vale, voormalig baasje bij Lehman, eischt $12,3 miljoen, Brian Monahan $15,6 miljoen, Robert D’Alelio wil $12,9 miljoen, Richard Glasebrook $20,1 miljoen en Joshua Tarnow gaat voor $16,5 miljoen. Allen zijn afkomstig van Neuberger Berman, de asset management tak van Lehman waarvan in december een meerderheidsbelang werd verkocht aan het management.
U heeft ook nog wat tegoed van Lehman? Tot 22 september 5 P.M. New York Time kunt u uw claims indienen.

Boeh
Ook in de polder springen boze bankiers in de bres voor hun bankrekening. Tien topbankiers (wie o wie, want in Nederland doen we dat in tegenstelling tot Angelsaksische landen blijkbaar geheel en al anoniem) eisen de uitbetaling van hun rententiebonussen die ze was beloofd als ze zouden aanblijven na overname door Fortis, RBS en Santander. Maar niet heus, want redeneerde Zalm: "De bonussen werden gegeven omdat deze medewerkers op korte termijn niet weg mochten, maar de bank hun tegelijkertijd geen toekomst kon bieden. Nu kunnen we (de betrokken medewerkers) wel een toekomst bieden en dus vervalt de redenering."