KPMG-fraudebaasje moet naar de gevangenis vanwege dure "trophy wife"

Een paar weken geleden berichtten we al over Andrew Wetherall (49), baasje bij accountantsfirm KPMG, die €620.000 middels creatief declareren achterover had gedrukt. Dat deed hij om de dure levensstijl van zijn tweede vrouw te kunnen bekostigen, zei Wetherall zelf. Geen slimme zet, want hij mag zijn midlifecrisis nu in het gevang doorbrengen.

Wetherall kreeg vandaag te horen dat hij vier jaar moet zitten, en dat terwijl hij die 6 ton ook al had terugbetaald. De ongenadige rechter leek een voorbeeld te willen stellen dat greed niet altijd good is: "Het is een treurige zaak. U heeft al een hoge prijs moeten betalen en dat zal u nog een tijdje moeten doen. (...) U heeft uw prachtige carrière beschadigd en u heeft ook datgene beschadigd wat u probeerde te beschermen - uw levensstijl. U had een comfortabele levensstijl, maar dat was niet genoeg voor u."

Wetherall verklaarde eerder in de rechtbank dat het €17.000 (£15.000) per maand kostte om zijn vrouw Catherine (47), met wie hij sinds 2005 was getrouwd, gelukkig te houden. Haar dagelijkse onderhoud kwam nog eens boven op de alimentatie aan zijn eerste vrouw waardoor hij zich genoodzaakt zag een handje in de kas te steken. De liefhebbende echtgenoot wilde namelijk niet dat "haar lifestyle eronder leed". Aan Catherine's uiterlijk is overigens niet precies te zien waarom zij zo'n big spender was (Gucci, Prada en Botox zijn nergens te bekennen). Catherine was - heel gek - vandaag niet aanwezig bij de uitspraak, officieel vanwege de vele persaandacht.

Lees ook KPMG-baasje verduisterde €620.000 vanwege zijn dure "trophy wife"

Tja, misschien probeerde ze het een beetje low profile te houden?