Playboy Flavio Briatore weg bij ING Renault F1-team wegens fraude

Weer een tegenvallertje voor de PR-afdeling van ING. Het Formule 1-team waar ze toch al zo graag van af willen, blijkt betrokken te zijn bij fraude. Professioneel playboy en chef van het ING Renault-team Flavio Briatore (tevens bekend vanwege affairettes met Naomi Campbell en Heidi Klum met wie hij een kind heeft) is al opgestapt ontslagen.

Renault moet zich bij de FIA verantwoorden wegens het beïnvloeden van het resultaat van de Singapore Grand Prix vorig jaar. Tweede coureur Nelson ‘Nelsinho’ Piquet Jr. was namelijk opgedragen te crashen in Singapore om de kansen op de overwinning van zijn teamgenoot Fernando Alonso te vergroten. Alonso won inderdaad de race.

Op 3 augustus werd de matig presterende Piquet ontslagen door Renault en vanaf dat moment begon hij wild om zich heen te slaan. Eerst was er een open brief aan Briatore die hij ervan beschuldigde hem oneerlijk te hebben behandeld. Onlangs lekte Piquets verklaring over "Singapore-gate" uit, die blijkens dit document al op 30 juli bij de FIA was afgelegd.

Afgelopen weekend ging Renault nog in de tegenaanval en beweerde Piquet Jr. en zijn pappie te gaan suen. Vandaag werd echter bekend dat Renault de beschuldidingen niet tegenspreekt en dat Briatore en chef techniek Pat Symonds het team moeten verlaten.

Lees hieronder de verklaring van Nelson

Effe klikken om naar de volledige verklaring te gaan

Bekijk de bewuste crash in Singapore

Ook leuk: het transcript van de pit-car communicatie rond de crash.