De negen powersuits van Warren Buffett... uit China

925 signaleert een onverwacht stijlicoon: multimiljardair en superbelegger Warren Buffett. Voor hem geen met gouddraad geweven Italiaanse pakken maar eerlijk Chinees handwerk van Dyang Trands. "Het is lang geleden dat ik complimenten kreeg over hoe ik eruit zie, maar sinds ik de pakken draag van Madame Li krijg ik alleen maar complimenten!" jubelt het orakel van Omaha.

Buffett sprak zijn waardering uit in een video gemaakt voor de website van het Chinese bedrijf. "Ik moet u vertellen dat ik negen pakken heb die allemaal zijn gemaakt in China. Ik heb de rest van mijn pakken weggegooid." Als een ware trendsetter wist hij zijn omgeving én multimiljardair Bill Gates, ook al zo'n fashionista, te inspireren: "Onze directeur, mijn partner Charlie Munger, Walter Scott en zelfs Bill Gates dragen nu ook pakken van Dayang Trands." 

Hij suggereert in de video zelfs dat "Bill en ik een kledingwinkel zouden moeten beginnen" om de pakken te verkopen. "Wie weet, misschien worden we wel nog rijker op een dag." Haha, die Warren, altijd in voor een gebbetje.

De oprichter van Dayang Trands, Li Guilian, zou Buffett hebben gevraagd de video in te spreken voor de dertigste verjaardag van haar bedrijf. En dan is Buffett de kwaadste niet, zo blijkt. "Stelt u zich voor, dertig jaar geleden starten met een naaimachine en nu misschien wel vijf miljoen pakken per jaar produceren... Het is een verhaal dat mensen in China en mensen over de hele wereld zou moeten inspireren."

Al eerder schreef Buffett in de brochure van Dayang Trands: "To Trands - who make suits I love. Congratulations on 30 years of excellence. You have taken the creation of men's clothing to a new high level."

Doordat Buffett veelvuldig heeft geroepen hoe gewéldig die pakken van Dayang zijn, zou het bedrijf al veel bestellingen van andere zakenmannen hebben gekregen (een pak kist tussen de $1.000 en $3.000). Ook op de beurs hebben ze nogal effect, die modeadviesjes van Buffett: het aandeel Dayang steeg al 261% dit jaar.