Joop van den Ende helpt Borsato en redt Symphonica met Diana Ross

Heet nieuws: morgen maakt Stage Entertainment van Joop van der Ende bekend dat zij garanderen dat de concertreeks van Diana Ross in oktober gewoon door kan gaan. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan 925.nl.

Door het nakende faillissement van Borsato's The Entertainment Group kwam de concertreeks in gevaar. Uit cijfers in bezit van 925.nl blijkt dat er al een groot bedrag aan inkomsten is binnengekomen voor Symphonica in Rosso, door de verkoop van 60.000 kaarten. Deze zijn echter al ingezet om andere projecten van de onderneming mee te financieren. De bank is niet bereid om de kosten voor het organiseren van het concert voor te schieten. Daardoor zouden de fans met waardeloze kaarten blijven zitten.

Vanmorgen reageerde een ontredderde Marco Borsato in De Telegraaf op de mogelijkheid dat Symphonica in Rosso niet door zou gaan. "Ik kan het niet verkroppen dat zeventigduizend mensen een kaartje hebben gekocht voor een concert dat vervolgens niet doorgaat. Wellicht kan ik zelf een stukje van de sleutel zijn om het probleem op te lossen. Daar werken we nu hard aan." Het lijkt er nu dus op dat de fans van Diana Ross buiten schot blijven en dus ook niet hoeven aan te kloppen bij Dion Bartels voor een schouder om uit te huilen en...wat juridisch advies.

De woordvoerder van Stage Entertainment, Maarten van Nispen, kan het bericht dat Stage morgen met een mededeling komt "niet bevestigen". "Ik kan het ook niet ontkennen, ik zeg niets. Wel is het zo dat Joop van den Ende al zijn hele leven bezig is met het creëren van carrières van artiesten. Het gaat ons aan het hart dat grote artiesten als Marco Borsato en Guus Meeuwis nu in de problemen zitten. We voelen ons dan ook geroepen om in gesprek te gaan voor een oplossing."

We raden u dus van harte aan om het nieuws morgen in de gaten te houden. Morgen en maandag komt 925.nl met meer onthullingen over de belabberde bedrijfsvoering van The Entertainment Group en de intriges die op de achtergrond een rol spelen.