Rectification! Easy Life betaalde niet bruiloft, wél Maserati van de zaak

Had de postbode een ommetje gemaakt, of lazen we het goed? Vorig jaar september plofte het domme neefje aller pyramidefondsen. Easy Life, weet u het nog? Jaja, dat handeltje in life settlements van John Wolbers en Frans Oosterbosch. Precies een jaar later ontvangt 925 een strenge sommatie van Oosterbosch' schoonzoon. Of we de passages over deze Steven Vanderhoydonks maar even willen wissen?

Nu zijn we niet kinderachtig hij 925. Altijd begrip voor de noden van 'betere kantoorknuppels' als Vanderhoydonk. Die knul heeft het immers al lastig genoeg. Z'n schoonvader zit, net als John Wolbers, al een jaar in voorarrest. Justitie doet niet zo easy over de verdwenen miljoenen van Easy Life-beleggers. En dat is heus niet alleen omdat Wolbers cs. iets prettiger woonden en reden dan de gemiddelde Fiod-inspecteur. 

Vraag: heeft Vanderhoydonks gelijk? Als we zijn brief van 14 september jl. (zie onder) goed lezen valt 925 nogal wat te verwijten. Zo zouden we, door te suggereren dat zijn trouwpartij met Saskia Oosterbosch is betaald door Easy Life, hem aantasten in 'de eer en goede naam'. 'Uw artikel,' schrijft Vanderhoydonks, 'heeft de strekking om mijzelf en mijn vrouw bij het publiek in een ongunstig daglicht te stellen'. (Lees de posting met de gewraakte passages hier, inclusief onze wervende woorden over zijn danspasjes.) 

Vanderhoydonks heeft duideljk stalen neuzen in zijn dansschoenen gedaan. Hij durft. Vooral door te suggeren dat er tussen Advanced LSM (zijn werkgever), Easy Life (zijn klant) en zijn schoonvader (in wiens huis in Helmond hij kantoor hield) destijds GEEN ENKELE BAND bestond. Dat statement wordt wat onze geraadpleegde bronnen betreft niet geschraagd door de feiten. Maar we zijn de eersten om Saskia en Steven alsnog te feliciteren met het financieren van hun eigen bruidstaart. En verwijzen om verdere verwarring te voorkomen naar de verklaringen van Frans Oosterbosch zelf, zoals op 11 september 2008 ambtsedig opgemaakt. Citaat uit het proces verbaal van de Fiod:

Op 11 september 2008 verklaarde verdachte Oosterbosch onder andere:

"Natuurlijk heb ik geleefd, heb me gekleed en zo. Maar ik heb geen buitensporige uitgaven gehad. Mijn bruiloft in december 2007 is deels betaald door Easy Live. Dat was zo’n 16.000 euro. Juwelen heb ik geen. De dochter heeft haar eigen bruiloft zelf betaald. De auto van de dochter heb ik betaald. Dat was een Maserati. Zij deed een makelaarsopleiding en het leek mij wel leuk als zij in een Maserati zou rijden. Die is betaald vanuit Easy Live. De schuld die nu nog open staat voor alle auto’s bij de leasemaatschappij, die door Oosterbosch Beheer BV worden geleasd, is zo’n 130.000 euro en staan nog open of zijn inmiddels ingelost. Michel van de Akker van Liocorno rijdt ook in een Maserati en die zou door John Wolbers betaald worden. John Wolbers zei tegen mij dat hij even geen geld had en vroeg aan mij of ik die Maserati van Van de Akker wilde betalen. Dat heb ik gedaan via Oosterbosch Beheer BV met geld van de inleggers van Easy Live. Die rijdt er nu al een jaar in. En nog steeds".

De ordners met Easy Life-dossiers zijn te omvangrijk om à la minute alle bonnetjes door te lopen. Maar een oprecht excuus aan het gelukkige paar is op z'n plaats. Nee meneer en mevrouw Vanderhoydonks-Oosterbosch, niet uw bruiloft werd door de Easy Life-beleggers betaald, maar slechts die van papa. Mevrouw kreeg geen bijpassende makelaarsscooter maar moest maar tevreden zijn met een Maserati, waarvan auteur dezes kan getuigen welk een treurig lot dat is.