Washington Post-journalist mag niet meer Twitteren

Topjournalist Raju Narisetti van de Washington Post was lekker bij de tijd en zat dus op Twitter. Daar schreef hij lieve commentaartjes over nieuws aan zijn 91 followers, hoewel hij ook wel eens het woord shit ("Same Old Sh*t") gebruikte. Nu moet Narisetti stoppen want als journalist bij The Post vertegenwoordig je altijd The Post, ook op Twitter. Daar kon zelfs Narisetti's disclaimer in zijn bio ("my tweets have nothing to do with my day job") niet tegenop.

Narisetti heeft zijn account inmiddels verwijderd maar die is via Google Cache nog hier te lezen.

Wat twitterde deze man dan zoal? Nou bijvoorbeeld dit: "30 years of trying to make cars be quieter...now, challenge is to how to make electric cars more noisier!!" en dit: "Leadership is all about managing U-turns."

Maar hij schreef dus ook wel eens iets waarin een opinie te ontdekken was, zoals dit: "We can incur all sorts of federal deficits for wars and what not. But we have to promise not to increase it by $1 for healthcare reform? Sad." Of deze: "Sen Byrd (91) in hospital after he falls from 'standing up too quickly'. How about term limits. Or retirement age. Or commonsense to prevail."

Ja, shocking dus en hoog tijd om in te grijpen. Tegelijkertijd met Narisetti's beslissing (al dan niet vrijwillig) te stoppen met Twitteren heeft The Washington Post nieuwe richtlijnen opgesteld hoe journalisten met Twitter, LinkedIn en Facebook (over Hyves geen woord) moeten omgaan.

De WP-Ombudsman doet in een blog zijn best om de kreukels glad te strijken en quote Narisetti die zegt dat hij nu inziet dat zijn tweets inderdaad "unwise" waren. Wel interessant dat Narisetti op 23 september nog twitterde: "For flagbearers of free speech, some newsroom execs have the weirdest double standards when it comes to censoring personal views." Maar volgens de Ombudsman had hij dat geschreven voordat hij de nieuwe richtlijnen had gelezen die hij "volledig ondersteunt". Uhuh.