Zo bouwt u een bedrijf van $1 miljard [Twitter doet het voor]

Twitter wist vorige week $100 miljoen op te halen in een nieuwe investeringsronde waarmee het bedrijf gewaardeerd wordt op $1 miljard. Da's veul geld. Hoe is dat zo gekomen?

Allereerst bidt u om hulp van de goden. In de doorbraak van Twitter was namelijk van cruciaal belang: 1. een aardbeving in San Francisco in 2006 toen alle technerds vanonder hun bureau twitterden dat ze nog leefden 2. Steve Jobs die in januari 2007 de iPhone lanceerde. Regel daarnaast de steun van halfgoden als Obama en Oprah, maar vergeet ook andere uitersten als Mahmoud Ahmadinejad niet.

TBI heeft een aantal belangrijke mijlpunten in de geschiedenis van Twitter op een rijtje gezet (het zijn er 22 om precies te zijn), bekijk hier de slideshow.

Nog een tipje: maak het businessplan niet te ingewikkeld. Op deze pagina, met wat goed beschouwd de eerste Tweets zijn ("reading", "in bed" en "going to park"), schreef oprichter Jack Dorsey in 2000/2001 zijn idee voor Twitter (toen nog Twttr ). De pagina hangt ingelijst op de Twitter headoffice.