Glansrol voor Gerard Joling op Palm Invest-partijtje [VIDEO]

Gevoel voor humor en een voortuitziende blik kan de heren van Palm Invest niet ontzegd worden. 925 Kreeg een filmpje toegespeeld van een partijtje te Loosdrecht. Het lijkt een felrealistische scene uit The Godfather. Voor de duidelijkheid: 925 heeft aan deze opname niks veranderd. Plaats van handeling: restaurant Fitou. Hoofdrol: Remco Voortman, de hoofdverdachte van de Palm Invest-fraude, die op zondag 22 april 2007 viert dat hij de dag erna 38 jaar wordt. Figuranten: de beste zakenvrienden & vriendinnetjes van Voortman en zijn partner in crime Danny Klomp (u weet wel, die van die teen). Belangrijke bijrol: volkstroubadour Gerard ‘ik hou er van’ Joling.Zelden zal een script zoveel profetische gave hebben gehad. De entourage, de aankleding van de tafels, de dames en de muziek - het lijkt een goedkope copy van de maffiasaga van Francis Ford Coppola. Allemaal op speciaal verzoek van Voortman, het feestvarken. Trots laat de malafide investeerder een montage in maffiastijl maken van ‘The Godfather, The Party’, inclusief muzikale begeleiding door de bekende soundtrack van Nino Rota. Een Gooise vriendin: ‘Dat filmpje staat op z’n iPhone, en liet-ie trots aan iedereen zien’.


GRATIS PALM INVEST RINGTONE

Ook leuk, speciaal van ons voor u:

download de Palm Invest ringtone


Zakenvriendjes

Voortman blijkt zijn verjaardag vooral te vieren met leveranciers. Of het nu de Mercedes-dealer, de kleermaker van Oger, de zithoekenleverancier of de installateur van B&O audio-apparatuur is; allemaal vreten ze mee uit de ruif van Palm Invest. En zo te zien, met genoegen.


Remco Voortman

Naast de hoofdverdachten, Voortman en Klomp, duiken bekende gezichten uit de investeringswereld op. Zo zien we auto- en truckdealer alsmede stenenschuiver via de firma Solidiam Sjaak van Vliet in geanimeerd gesprek met disgenoten als Won Yip (begonnen ‘op de straat’, nu horecatycoon met 'een stuk of tien zaken' rond het Damrak) en Marco de Baat. De laatste, samen met zijn broer Frank eigenaar van AA Properties, was de officieuze ambassadeur van vastgoed te Dubai. De Baat fêteerde aspirant-beleggers en journalisten op tripjes naar de Golfstaat om het mirakel in de woestijn te bezingen. Dat leverde kritiekloze stukken op in gerenommeerde periodieken. En de beleggers stroomden toe. Uiteindelijk zou van de ingelegde 31 miljoen in Palm Invest volgens De Baat slechts €8 miljoen in stenen belegd worden. Justitie ziet De Baat voorlopig als getuige, al bleek uit een zitting in september wel dat AA Properties alvast €1,3 winst uit de Dubai-deal teruggestort heeft naar het Openbaar Ministerie.


Danny Klomp 

Eerlijk delen

‘Eerst worden we rijk, dan worden we eerlijk’, liet Voortman zijn vrienden al voor zijn val weten. Het pyramidespel met Palm Invest had volgens Voortman en Klomp succesvol af kunnen lopen, als de Fiod het feestje maar niet bruusk had verstoord. Waardoor, in de redenering van de P.I.-verdachten, beleggers niet meer terugbetaald konden worden. Tsja. De vierhonderd gedupeerde beleggers van Palm Invest zullen een wenkbrauwfrons niet kunnen onderdrukken bij het zien van het feestje in de beste tradities van Don Corleone. Voortman en Klomp hebben meer dan lekker geleefd van de ingelegde miljoenen. Daarbij valt op dat ze niet alleen proletarische winkelden in andermans portefeuille, maar onderling ook het principe van ‘eerlijk delen’ huldigden. Kocht de één huis in Blaricum voor €2,6 miljoen, kocht de ander iets soortgelijks in Bussum. Kreeg Danny een nieuwe Brandaris-sloep voor €250.000, dan rolde er ook meteen zo’n boot van de werf voor Remco. Danny een Bentley, Porsche of Rolls Royce, dan ook soortelijk speelgoed voor Remco. Het huishoudboekje van Palm Invest - opgesteld door de Fiod-ECD - is even onthutsend als hilarisch.

Huishoudboekje-FIODECD

Vers in deze affaire? Bij deze, wat spectaculaire feiten

De start. Op 10 oktober 2006 opent het obligatiefonds Palm Invest. Door ruim te adverteren bij ondermeer Harry Mens, Quote en de Miljonair Fair haalt het fonds tientallen miljoenen euro's op. Meer dan 400 particuliere 'kiepten' volgens de laatste berichten €31 miljoen euro bij elkaar.

De bloei. Klomp en Voortman nemen het ervan, en slaan minstens 10 miljoen euro stuk aan Bentleys, Rolls Royces, dikke boten en luxueuze villa’s. Tot de late zomer van 2007 kan Palm Invest het pyramidespel blijven spelen. Beleggers worden vette rendementen beloofd, die betaald blijken te worden uit de storting van nieuwe investeerders. 

De val. Vanaf december 2007 lukt het Palm Invest niet meer de maandelijkse rente aan de investeerders te betalen. Uiteindelijk stapt op 21 januari 2008 de FIOD-ECD binnen zonder kloppen. Palm Invest wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte, overtreding van de Wet Toezicht Effectenverkeer, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Voortman en Klomp gaan een jaar in voorarrest en er wordt beslag gelegd op hun villa's en exorbitante wagenpark. In totaal sporen de autoriteiten 27 miljoen euro op die al dan niet verbrast is. Vermoed wordt dat er nog zo'n 4 miljoen euro zoek is. Miljoenen die waarschijnlijk zijn weggesluist naar Monaco, het tweede vaderland van de heren. In afwachting van hun proces worden Voortman en Klomp vrijgelaten, zij het zonder paspoort. In het Gooi worden de heren nog steeds gesignaleerd, al blijven ze iets meer onder de radar.

De finale. 20 juli 2009 trapt Danny Klomp in een valstrik van afpersers. Hij rijdt naar België voor een transactie, maar wordt aldaar afgetuigd. Bij deze afpersing in maffiastijl wordt de kleine teen van Klomps linkervoet afgeknipt. De wond wordt dichtgeschroeid met een strijkbout. Begin september kondigt reladvocaat Dion Bartels aan een film te gaan maken over de affaire. ‘Palm Invest - The True Story’. De oplichters zullen volgens Bartels zelf de hoofdrol spelen tegen ene honorarium van €1 miljoen eruo. Dat geld en de recettes moeten ten goede komen aan de gedupeerde beleggers. Half september wordt bekend dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak uitgesteld wordt naar 15 maart 2010. Klomp en Voortman hangt naar schatting een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar boven het blonde hoofd.
Gerard Joling zorgt voor een stukje gezelligheid naar de mensen toe


De dames hebben jolijt


Danny's liefje en Remco Voortman


Een droom setje