[Palm Invest-soap] Remco Voortman reageert: "De maat is vol!"

Zaten we net klaar voor de kantoorlunsj met een waldkorn en glaasje melk, belt ineens Remco Voortman, ja u weet wel, die van dat Palm Invest-partijtje. Voortman is woedend teleurgesteld in vechtjurist Dion Bartels omdat hij wederom onwaarheden over Palm Invest in de media zou hebben verspreid. Volgens Bartels gaat het om "een storm in een glas water, tussen de armen van twee Palmeilanden".

Voortman en zijn kompaan Danny Klomp hebben vandaag bekendgemaakt de onderhandelingen met Bartels per direct te stoppen, naar aanleiding van een persbericht dat Bartels gisteren rondstuurde over ‘Palm Invest, The True Story’.

Bartels heeft al vaker dingen in de media geroepen over die film en over Palm Invest. Waarom was u er nu ineens klaar mee?
Voortman: “Bartels heeft zoveel leugens en onwaarheden verspreid, het is een opeenstapeling daarvan. Hij heeft in gesprekken met ons toegegeven dat hij verschillende keren fout zat in de verhalen die hij over ons naar buiten heeft gebracht. Hij heeft ook gezegd dat hij dat kenbaar zou maken, hij wilde niet rectificeren, maar zou het wel op een andere manier bekendmaken. Hij heeft toegegeven dat hij voorbarig is geweest. Bijvoorbeeld met het verhaal over bedreigingen vanuit de gevangenis per telefoon of over het chanteren met foto’s. Ik kan een brief van de officier van justitie laten zien dat dat niet waar is. We hadden hierover een mediastilte met hem afgesproken, dus we waren nu totaal verrast door het persbericht van Bartels over 'Palm Invest, The True Story'.”

In dat persbericht staat onder meer de passage “Er zitten hoeren in, omkoperij, chantage, een afgeknipte teen, alles wat er werkelijk gebeurd is; de waarheid zal geen geweld worden aangedaan.” En daar is Voortman dus zo boos over. “Er staat dat 'de waarheid geen geweld zal worden aangedaan'! Terwijl dat over hoeren, omkoperij en chantage gewoon niet waar is. Bartels heeft geen volledige inzage in het dossier en we hadden een duidelijke afspraak over suggestieve uitingen. Tenzij onderbouwd, heeft hij geen recht van spreken. De maat is vol!"

U praat niet meer met Bartels.
“We waren heel dichtbij om een regeling te treffen. Hij vertegenwoordigt een grote groep beleggers dus we konden niet buiten hem om. Wij willen ook graag een goede oplossing voor de beleggers, maar niet meer per se met hem. We gaan nu met andere kantoren praten die beleggers vertegenwoordigen."

U klinkt heel boos. 
“Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld. Bartels is meer met zijn eigen hachie bezig dan met de beleggers. Hij heeft tot nu toe geen enkel resultaat behaald met zijn kantoor, nu was hij dicht bij een oplossing die we snel konden realiseren. Dat was goed voor de beleggers en betekende een succesje voor zijn kantoor. Hij is vooral bezig met veel geld ophalen, maar hij bereikt niks. Bartels heeft toegegeven dat hij soms voorbarig is gewest, hij heeft wel eens gezegd dat hij vond dat we 'een heel mooi bedrijf hadden'.”

Maar vindt u dan dat u eigenlijk niets verkeerd heeft gedaan?
“Dat is niet aan ons. Dat moet de rechter uitmaken."

Even iets anders, heeft u het filmpje gezien op 925? 
“Daar wil ik geen commentaar op geven.”

Hoe gaat het verder met u? 
“Wat een aardige, menselijke vraag. Het gaat prima naar omstandigheden, maar verder wil ik niet reageren.”

UPDATE Reactie Dion Bartels

Volgens Bartels is er sprake van “powerplay” en “waait het wel weer over”. “De overeenkomst om €1 miljoen terug te betalen aan de beleggers is al getekend.” En de film ‘Palm Invest, The True Story’ gaat er volgens Bartels zeker komen. “Het doen en laten van Remco Voortman en Danny Klomp is uitgebreid filmisch vastgelegd. Bartels Advocaten heeft op een deel daarvan beslag weten te leggen. Vast staat dat ze in de film zullen optreden. De heren zijn nu ontzet, dat ze filmisch niet zo goed voor de dag komen. Ach, het waait wel weer over."

"En als ze niet aan de film mee willen werken, zijn er twee lookalikes gevonden, een die sprekend op Remco Voortman lijkt en een die Danny Klomp wil spelen - mét tien tenen - voor 'weinig'. Maar ze willen wel meewerken, anders gaan ze drie tot vier jaar de gevangenis in.  Ze hebben alleen maar baat bij reclame voor de film zodat de kijkcijfers omhoog gaan. En daar hebben ze veel aan om die €1 miljoen bij elkaar te krijgen.”

Maar hoe zit het nou met die mediastilte die er volgens Voortman was afgesproken? “Vanmiddag zouden we een overeenkomst tekenen over de omgang met de media, en daar zijn de heren niet op verschenen. We hebben afgesproken dat we terughoudend in de media zouden verschijnen, dat persbericht vind ik terughoudend. Die passage verwijst naar berichten die allemaal op de voorpagina van De Telegraaf hebben gestaan. Het is een storm in een glas water, tussen twee armen van een palmeiland haha.”