Ook Pierre van Hooijdonk slachtoffer vastgoedfraude Dubai

Even een kort, maar daarom niet minder belangrijk nieuwtje tussendoor: niet alleen Rick "Dr. Simon" Engelkes maar ook oud-voetballer Pierre van Hooijdonk is opgelicht met malafide vastgoedinvesteringen in Dubai. Voor €1 miljoen!

Dat meldt Shownieuws (vanavond in de vroege editie van 19.15 en uitgebreid verslag!). Engelkes had op aanraden van zijn Aerdenhoutse buurvrouw Karin B. bijna €1,1 miljoen geïnvesteerd in vastgoedprojecten in Dubai met poëtische namen als The Crescent, Iris Bay en Waterhome. De beloofde rendementen bleven echter uit. Ook Van Hooijdonk zou dus voor dergelijke exotische luchtspiegelingen zijn gevallen.

Dion Bartels (daar zijn we weer) die ook Engelkes' handje vasthoudt, was er uiteraard weer als eerste bij om zich op te werpen als redder. Volgens hem is Pierre er overigens "niet kapot van". Want "voor zowel Rick als voor Pierre geldt: ook al krijgen ze geen cent terug, ze kunnen nog gewoon doorleven". Het kort geding over de zaak dient vandaag.

Het is helaas niet de eerste keer dat Pi-Air de verkeerde mensen zijn centen toestopt. In mei 2008 werd bekend dat hij €250.000 in een niet bestaand Chinees textielbedrijf had geïnvesteerd.