[Waarschuwing] iPhone Apps kunnen verslavend zijn

Breaking News! In New York is de nieuwste verslaving ontdekt: nee, niet aan een of andere geestverruimende partydrug, maar aan iPhone apps. Tenminste, als we de lokale zender ABC7 moeten geloven. ABC7 deed diepgravend veldonderzoek op de straten van Manhattan waar op elke hoek van de straat "iPhone junkies" verwoed bezig waren met "apping".

En dat kan wel eens heel slecht voor de gezondheid zijn, zo was een echte psycholoog bereid voor de camera te roepen. Deze Dr. Rob Reiner keek heel serieus en zei dat het niet ongevaarlijk was omdat mensen misschien wel eens "intimiteit en familieverplichtingen gaan vermijden". Oei. Gelukkig had Dr. Rob ook een tip om erachter te komen of u last heeft van appsaddiction. "Leg uw iPhone weg en observeer hoe ongemakkelijk u zich voelt en of u ontwenningsverschijnselen krijgt." Die verschijnselen kunnen namelijk hetzelfde zijn als bij verslaving aan drugs, aldus Dr. Rob, dus dat kan wel eens ouderwetse cold turkey worden (wij vernamen uit betrouwbare bron dat Betty Ford al werkt aan een speciaal afkickprogramma).

Hmm, waar hebben we dit eerder gehoord? Was de BlackBerry niet al ooit omgedoopt tot CrackBerry?

Gelukkig heeft verslaggeefster Heidi Jones nog een fijne thought of the day voor ons, zij concludeert: "So maybe the emphasis should be on time spent in the real world versus the cyberworld." (Maar Heidi, hoe moet het dan met familiefeestjes?)

Kijkt u zelf: