Binnenkort op Jaap.nl: de Spaanse villa van Scheringa

Dirk vertelde gisteren bij Pauw & Witteman dat DSB Beheer ook failliet is. "Dat betekent dat ik voetbalclub AZ kwijt ben, het museum kwijt ben en de kunstcollectie kwijt ben. Dan hou ik nog over mijn huis in Spanje, mijn huis in Drenthe en mijn woonhuis. De huizen in Spanje en Drenthe moet ik verkopen." Huh? Huis in Spanje? Dat wisten we niet, Dirk! Dus we gingen even op onderzoek uit.

Even zoeken in een (alternatieve) Telefoongids van Spanje op 'Scheringa Dirk' levert de volgende treffer op: 'Urb Llop-mari, 38 Alicante - El Campello'. En dan komen we hier uit in Google Maps. Google geeft aan dat het gaat om het huis naast het gemeenschappelijke (!) zwembad en de tennisbaan, maar het Spaanse kadaster wijst het huis daar tegenover aan als nummer 38. 

Avenida de la Cova Llop Marí 38, El Campello (Alicante)

... en van een afstandje....

Volgens het kadaster gaat het om een huis van 380 m2 (inclusief parkeerplaats) dat staat op een stuk grond van 841 m2 (hmmm, op de foto ziet die tuin er toch klein uit....). Helaas is Google Streetview nog niet doorgedrongen tot dit deel van de Spaanse costa, maar een stukje verder staat wel een huis te koop (€494.500). En nog één, wél met uitzicht op zee, maar die kost dan ook €1,5 miljoen.

Dirk houdt van delen; in Nederland een voetbalclub en kunst, in Spanje een zwembad en een tennisbaan.

...en nog even vanuit vogelvlucht (met dank aan Willem)...

Dirk Scheringa gisteren bij Pauw & Witteman.