Secretaresse eischt £4 mio van hedgefundbaasje wegens domme blondjes-grappen

Achteraf gezien vond ze het gewoon dus niet leuk, die stripclubs waar ze met haar baas heen ging en waar ze moest aanzien hoe hij 'explicit lapdances' kreeg. En dan ook nog grappen maken over domme blondjes! Secretaresse Jordan Wimmer (29 en inderdaad blond) vindt dat ze daarom wel een schadevergoeding verdient van pakweg £4 mio en klaagt haar voormalige baas Mark Lowe aan.

Lowe (55 jaar, Oxford-alumnus, getrouwd, vader van twee kinderen en naar verluidt goed voor £100 mio hoewel The Times zijn fortuin in 2008 op £40 mio schatte) is eigenaar en oprichter van het hedgefund Nomos Capital. Jordan Wimmer werd, met amper ervaring maar wel een MBA van de International University of Monaco (?!), in 2004 door Lowe aangenomen. En dat betaalde niet slecht: ze kreeg een startsalaris van £50.000 plus £10.000 gegarandeerde bonus, en vier jaar later verdiende ze al meer dan £577.000.

In februari dit jaar werd ze ontslagen nadat ze net was hersteld van een mental breakdown en een paar weken in een psychiatrisch ziekenhuis (à £10.000 per week) had doorgebracht. Wimmer had namelijk al vanaf 2007 last van migraine en depressies. En dat kwam dus onder meer door de gebbetjes van Lowe.

Hij mailde namelijk beledigende grappen naar het Nomos-team door waarop "vrouwen, en in het bijzonder blonde vrouwen, werden neergezet als objecten zonder intelligentie". (Nou ja! De ploert!) Maar dat is nog niet alles. In 2007 zei Lowe op een liefdadigheidsbijeenkomst ten overstaan van zijn klanten dat Wimmer "een dom blondje" was en dat ze puur "ter decoratie" diende. 

En, ook al zei Lowe haar niet aantrekkelijk te vinden en op Aziatische vrouwen te vallen, hij probeerde Wimmer toch een keer te zoenen in een hotel in Milaan. Tel daarbij op dat ze een keer moest toekijken hoe een prostituée haar borstpartij in het gezicht van Lowe duwde tijdens een lapdance. Bij het zien van de foto van Lowe begrijpen we helemaal dat dat een onsmakelijk gezicht moet zijn geweest en dat een depressie het logische gevolg is. 

Gevoel voor humor had Lowe overigens wel. Hij had een team van drie secretaresses samengesteld, zorgvuldig geselecteerd op haarkleur en uiterlijk (blond, brunette en Aziatisch), dat hij Lowe's Angels noemde. Inderdaad, vrij naar Charlie's Angels.