Abu Dhabi pikt hoogste toren van Dubai in [VIDEO]

De Burj Dubai is niet meer. Het 828 meter hoge vastgoedspektakel heeft tijdens de opening een nieuwe naam gekregen. Buuremiraat en redder Abu Dhabi hernoemt de toren naar haar eigen leider. De Burj Khalifa is nu officieel het hoogste gebouw ter wereld.

Pikant moment tijdens de openingsshow van de Burj Dubai gisteren. Sjeik Mohammed al-Maktoum, u weet wel de heerser over Dubai, mocht de openingsceremonie verrichten maar moest toezien hoe buurland Abu Dhabi met de eer strijkt.

De hoogste toren ter wereld is gisteren vernoemd naar de financiële redder van voormalig vastgoedparadijs Dubai, Sjeik Khalifa bin Zayed bin Sultan al-Nahyan. Een hele mond vol, maar u mag vanaf nu gewoon Burj Khalifa zeggen.

Sjeik Khalifa bin Zayed bin Sultan al-Nahyan in hoogst eigen persoon

Is dit eerlijk? Ja dit is eerlijk. Dubai leeft bij de gratie van Abu Dhabi en enige nederigheid jegens het buuremiraat is dan wel op zijn plaats. Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum begrijpt dat en kondigde de naamswijziging dan ook zelf aan.