John Wolbers charme-offensiefje: 'Ik hep 't ech niet waar nie gedaan nie!!' [en 925 op rapport bij pliesie]

Jeroen, Paul en John gaan d'r eens lekker voor zitten vanavond. Want, jawel, niemand minder dan Easy Life-hoofdverdachte John Wolbers is te gast in Pauw & Witteman. Voor de zekerheid sprak 925 de redactie van P&W even bij over de Goede Werken van Wolbers, want het zou toch zonde zijn als 'ons Sjon' zeer ten onrechte beticht wordt van stout zaken doen.

Wolbers zal met gemengde gevoelens naar de studio afreizen, want de bijvangst (onderbaasjes Rijnaard en Van de Vondervoort) kreeg al 3,5 tot 4 jaar aan de broek. De verdediging-strategie van Wolbers is verbluffend eenvoudig:

1) Ik reed al in dikke bakken dankzij Liocorno, dus had dat hele Easy Life niet nodig. 2) Ik heb mijn familie laten investeren in life settlements, dus was te goeder trouw. 3) Het ligt allemaal aan mijn verre familie, de onverbeterlijke Frans Oosterbosch. 

Goed dat je het zegt, John, want daar hebben wij van 925 ook nog een polis op lopen. Onlangs verzochten de lokale veldwachters mij een verklaring te komen afleggen inzake de SCHAN-DE-LIJKE publicaties van 925 over de schoonzoon van Frans Oosterbosch.

Post van de pliesie

Die meneer heet Steven Vanderhoydonks. Hij danst door het leven met de blonde Saskia, dochter van, en reeds op jonge leeftijd bezitter van een nagelnieuwe Maserati. Noem dat maar succes. Tot zover niets aan de hand.

Alleen hadden wij van de Nine to Five gesuggereerd dat schoonzoon Steven met het bedrijfje Advanced LSM hand-en-spandiensten voor schoonpapa verrichtte. Hadden we niet moeten doen (al zaten ze in het zelfde bedrijf en leek het allemaal verdomde innig).

En, o ja, het huwelijk tussen Sas & Steef zou indirect betaald zijn door de de Easy Life-gedupeerden. Vanderhoydonks eiste, heel alert, een jaar na dato rectificatie omdat wij zijn 'goede eer en naam' hadden besmeurd.

Dus bladerden we nog maar 'ns door de inmiddels vergelende dossiers, en stuitten op een verklaring van schoonpapa. Die zette een en ander uiterst subtiel recht. 1) Niet het huwelijk van zijn dochter maar zijn eigen huwelijk is betaald met Easy Life-geld. 2) Meiske deed een opleiding tot makelaar, en dus leek het papa aardig haar een Maserati caeau te doen. Van Easy Life geld. Waarvan akte, Franske. 

Ach ja, die details zullen waarschijnlijk niet aan de orde komen aan tafel bij Jeroen & Paul. De hoofdlijn, zoals eloquent uiteengezet door de Officier van Justitie, is interessant genoeg. Namelijk: van de ruim €42 miljoen opgehaald geld is maar liefst 7,6 miljoen in de beloofde life settlements gestopt.

Officieel, want de bijvangst is nog niet op tafel gekomen: hardnekkige geruchten willen dat Oosterbosch en Wolbers (ten einde raad toen Rolls Royce en Ferrari de rijklaarprijzen wederom verhoogden?) voor de funding zouden hebben aangeklopt bij vrienden in de ambulante handel in stimulerende middelen. En bij doorgaans onbetrouwbare bankiersbronnen te San Marino. Kwaadaardig vermoeden: zouden die centjes jodelen te Zwitserland?

Kortom, J&P, schraap de keel en schenk die man een glas Chateau Pétrus in. Houdt-ie van. Eerste vraag: 'Dag meneer Wolbers, met welke auto bent u vandaag gekomen?

En inderdaad: Wolbers wist van niks, handelde volledig te goeder trouw en heeft het ook niet zo gewild allemaal