Roel, Dion, boer'ndochters & de deurwaarder Bij ons in de BV

Of de heer Pieper ook aanwezig was? Zo meldde zich een ‘type Dreverhaven’ (grauw, ruimzittend pak, donkere blik) in onze studio’s op de Zuid-As. Gelukkig had de durfinvesteerder zojuist plaats genomen in een witte stoel, in afwachting van de vragen die uw presentator op hem af ging vuren. Misschien had de deurwaarder even een momentje? ‘Zeg ‘ns eerlijk Roel’, opende ik joviaal. ‘Ben je failliet?’

8 Minuten en 37 seconden later stond het ‘spotlight’-gesprek met Roel Pieper op camera en loodsten we onze gast via de achteruitgang naar Schiphol. Terug naar huis, terug naar Monte Carlo. Pech voor de deurwaarder. Had-ie live het decor maar moeten binnenlopen.

Als we de vaderlandse media mogen geloven zit het Roel Pieper niet erg mee, lately. Verschillende van zijn investeringen zijn geflopt, waarvan het debâcle met mini-jet bedrijf Eclipse ($1 miljard schuld, €4,5 miljoen aan vorderigen tegen Pieper - aldus z'n belagers) de meest spectaculaire is. Schuldeisers zouden aan de poort staan te rammelen, van landgoed Koekoeksduin in Aerdenhout tot zijn huis in Monaco. Maar Pieper doet al die negatieve pers af als typisch poldermopperen. Nee, z'n landgoed staat niet te koop. En ja, z'n 82-voets Swan wel voor €3,5 miljoen, maar da's omdat-ie kampioen geworden is en dus goed verkoopbaar. ‘Het gaat goed’, aldus de immer zelfverzekerde Pieper. ‘Alleen begrijpen ze in Nederland mijn manier van investeren niet. In Californië snappen ze dat en boeken ze een verlies in 15 seconden af. In Nederland zeuren ze daar 15 jaar over door’. Professor Pieper, nog steeds hoogleraar aan de TU Enschede, stelt wiskundig te kunnen bewijzen dat zijn strategie beter is. ‘Beter 10 x 1 euro dan 1 x 10 euro.’ Gesnopen?  

Afijns, zapp naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Bij ons in de BV. Niet alleen vanwege Pieper. Reljurist Dion Bartels lanceert zijn boek over Palm Invest en trapt en passant een balletje op onze Footgolfbaan. Op de catwalk hebben we ondermeer een roedel boerinnen die zich verhuren als model. En er is een mevrouw die in ‘de detachering’ zit. Maar daar gaan we het natuurlijk niet over hebben. Wel over haar zwarte band Koreaans karate en haar habit om personeel op de plee te werven en vervolgens het circuit van Zandvoort op te jagen. Snel rondje = snel aannemen.

Vanavond dus, Nederland 3, 21.20uur: B.O.I.D.B.V.

ps Zelf een keer aanwezig zijn bij de opnames van Bij ons in de BV? Of, beter nog, pitch een briljant biznizplan op onze catwalk. Kijk hier op de website, dan komt het allemaal goed en doen we een Vrijmibo aan de BV-bar.