City trader vermoordt IT-baas in barfight

Petroleum-handelaar Jeremy Aylmer nam het in de Londense City geldende recht van de sterkste wel heel letterlijk en schakelde in een barfight IT-baas Charles Cox met één dodelijke klap uit. Waar het over ging? Een meisje natuurlijk.

Volgens The Daily Mail belandt de 36-jarige petroleum-handelaar Aylmer op donderdag 22 november 2007 na een avondje comazuipen in de Cubaanse uitspanning Floridita's in Soho, Londen. Hij test zijn salsa-moves op de dansvloer en flirt wat met tropische verrassing Jemina Luizaga (was leuk setje geweest toch, Jeremy en Jemina?).

Jemina denkt daar anders over en gaat terug naar haar vriendin Angelica die is aangeschoven bij het gezelschap van Charles Cox. De 56-jarige Cox is vice-president van EDS (een groot IT-bedrijf met meer dan 100.000 werknemers en een jaaromzet van 21 miljard dollar in 2006) en met een aantal collegae 'little Friday' aan het vieren.

Als de tent sluit, valt Aylmer Jemina weer lastig. Gentleman als hij is geeft Cox Aylmer middels 'robust language' te verstaan dat hij weg moet gaan. En dan haalt Aylmer uit met een 'vicious punch'. Cox valt achterover op het trottoir en raakt bewusteloos. Hij belandt in een coma waar hij niet meer uit ontwaakt. Twintig maanden na het incident overlijdt hij, op 1 juli 2009.

Opmerkelijk is dat de reden waarom hij zo ongenadig hard op de stoep terechtkwam lijkt te schuilen in zijn typische Engelse outfit: hij droeg een paraplu en een aktentas, waardoor hij zijn handen niet vrij had om zich op te vangen. Blijkbaar vond Aylmer de paraplu dermate bedreigend, want hij beweert te hebben gehandeld uit zelfverdediging.

Op links Charles Cox in 2007, nadat hij voor zijn IT-bedrijf EDS een deal had gemaakt met Qatar, op rechts.