Waar hebben ze Bungalow 8 in de Zebralounge verstopt?

Deceptie. Fiasco. Teleurstelling.

Ik weet niet zo goed hoe ik mijn avond bij Bungalow 8 moet omschrijven, maar ik weet wel dat ik toch nog een mooie avond heb gehad. Ondanks de veel te lange rij (hoezo een opening met invites only?), de slechte service en het gebrek aan palmbomen, heb ik me prima vermaakt.

Onpretentieus
De muziek was afwisselend en onpretentieus; van jaren 80 klassiekers (leuk voor mijn gezelschap op leeftijd) tot hippe dingen (New Young Pony Club, dikke 10!). We moesten belachelijk lang wachten op de champagne, maar hij smaakte des te lekkerder. Misschien is het probleem in Amsterdam niet dat de tenten niet exclusief genoeg zijn. Er is eerder een overschot aan –al dan niet zelfbenoemde- hot spots. Maar tegelijkertijd is er een tekort aan het soort mensen dat daar thuishoort.

Flop la Fête

Schizofrenie
Zowel Club AIR als Bungalow 8 lijden aan deze schizofrenie: hipper dan hip willen zijn, maar zonder het plebs van de straat niet genoeg omzet kunnen behalen. En als we dan toch AIR er bij hebben gehaald, de Bungalow doet het een stuk beter. De enige pretenties die deze club met zich meebrengt, zijn te wijten aan onszelf. De geheimzinnige website zonder enige info droeg wellicht bij aan de hype, maar B8 noemt zichzelf in ieder geval nog niet exclusiever dan exclusief.

Zoek de zeven verschillen
Daar kan La Fête nog wat van leren. Wanneer je zo pretentieus probeert te zijn en vervolgens een zaal vol boeren en boerinnetjes presenteert, mag je niet klagen als je voortaan als “Flop la Fête” door het leven gaat. Bungalow 8 is gewoon een tent die lekker dicht in het centrum zit, waar ze hun hitjes kennen en van zwart-witte muren  houden. Want oja, mocht u zich vervelen in de B8 weten wij nog wel een leuk spelletje. Zoek de zeven verschillen met de voormalige Zebra lounge…

Party agenda
Waar wilt u volgende week wel gevonden worden?

NL Confidential
Zondag 23 mei / Club AIR, Amsterdam / 23:00-05:00

Uiterst exclusief deurbeleid, weelderig amusement en The Fabulous Shaker Boys. Klinkt als een goed feestje, maar ik weet niet hoe serieus u een clubje moet nemen dat verklaart dat potentiële bezoekers worden gescreend op basis van DNA, macht en invloed. Desalniettemin volgens insiders hét feestje dit weekend. En mocht u nog een excuus zoeken om onder dat Pinkster-bezoek bij de schoonouders uit te komen, zal dit feestje met spannende live acts het vast goed doen.

Entourage Clubnights
Zondag 23 mei / Strandzuid / 17:00-00:00

Waarom Comedy Central met dit feestje komt is uw partygirl totaal niet duidelijk, maar over de rest van dit feestje zullen geen misverstanden bestaan. VIP-gedeeltes op het strand met uitzicht op beeldschone dames achter de draaitafels, à la. Opgehaald worden door de grachtenjacht service, graag! Een begin van de avond zonder taxi-, parkeer- of fietsstress kan alleen maar in een mooie nacht overgaan. Zet je zonnebril op, waan je in de LA Beachclub en geniet van het Amsterdamse strandzand.

Benefietconcert Bloemendaal
Zondag 23 mei / Republiek Bloemendaal / 17:00-00:00

Wanneer u het echte zand aan uw voeten wilt voelen reist u deze zondag af naar Bloemendaal aan Zee. Ook nog eens het beste excuus voor uw schoonouders, want u gaat natuurlijk naar dit concertje voor het goede doel. Okay, en stiekem ook een beetje voor golden oldies Chris Zegers en Abel. Met een weersvoorspelling van 20 °C, een cocktail in uw hand en het geluid van de Nederlandse zee op de achtergrond staat dit avondje nu al garant voor een regelrechte holiday-experience. Waarschuwing: dinsdag gaat uw stressvolle leventje als drukbezette kantoorknuppel gewoon weer van start.