Ex-COO Bear Stearns doet appartement in de verkoop met 44% korting

'Dalende huizenprijzen' wordt ineens een heel relatief begrip als je kijkt hoe voormalig Bear Stearns-COO Alvin Einbender zijn appartement in New York de afgelopen twee jaar met 44% moest afprijzen, ofwel van $30 miljoen naar $16,75 miljoen. Au. Maar goed, dan heb je ook wat:

613 vierkante meters, 10 kamers, 4 slaapkamers, 4,5 badkamers (een halve badkamer?!) en een privéterras. In het gebouw zit uiteraard een fitnessruimte en bovendien een gemeenschappelijke Engelse tuin (met fontein). Het is gelegen in het voormalige politiegebouw van Manhattan op 240, Centre Street (kruising met Grand St.) ligt in SoHo/Nolita, handig voor Wall Street execs want je stapt zo op lijn 6 die je in een paar minuten naar Wall Street brengt. 

Alvin Einbender (81) zette zijn huis in mei 2008 te koop voor $30 miljoen. Niet echt handige timing aangezien de kredietcrisis toen, zeker na de val van de bank waar hij tot 1993 had gewerkt, net tot volle glorie kwam. Een jaar later haalde hij al $4 miljoen van de prijs af, maanden daarna nog eens $6 miljoen en nu dan weer $3 miljoen, wat de prijs brengt op $16,75 miljoen, 44% lager dan de oorspronkelijke vraagprijs. 

Einbender kocht het apartment in 1997 voor $2,2 miljoen, huurde architect Charles Gwathmey in (die ook de renovatie van het Guggenheim en de Astor Place Tower in Manhattan heeft ontworpen) en spendeerde nog eens $13 miljoen aan de renovatie. Of zoals de makelaar het verwoordt: "It represents the vision and genius of the world renowned and acclaimed architect, the late Charles Gwathmey. This is the only apartment he ever designed from the ground up, and required over four years to complete." 

Voormalige politiekantoor uit 1906 in Beaux-Arts stijl.

Multifunctionele ruimte met bijna 8 meter hoog plafond: eetkamer/zitkamer/entertainment area/galerie/hangar voor privéjet (niet bij de prijs inbegrepen).

Stukje kunst.

Bibliotheek met doorkijkje naar de entertainment area.

Masterbedroom met kleedkamers, badkamers, sauna (eentje maar) en een kantoor.

Ook aan een dakkapel is gedacht.