Jan Dirk Paarlberg gelooft in onschuld en beschuldigt OM en media van 'eenzijdigheid'

Morgen vonnist de rechter over Jan Dirk Paarlberg. Wordt het 4 jaar brommen, zoals het Openbaar Ministerie hoopt en eischt, of komt de gevallen vastgoedman met de schrik vrij? Wordt het Bolenstein of Balenstein voor de kasteelheer? 925 wipte vrijdag jl. even over de slotgracht voor een off the record lunch met tosti's en biologische eiersalade.

Als gezegd: we smeerden een informeel broodje, dus kunnen niet en detail verslag doen van het humeur van JD Paarlberg. Ridderhofstad Bolenstein is nog steeds ruim gedecoreerd, maar de sporen van een justitieel 'binnen zonder kloppen'-bezoek zijn zichtbaar. Waar Picasso's en Van Dongens hingen, priemen lege haakjes de bezoeker tegemoet.

Meer Rennies, minder pennies
Vast staat wel dat zes jaar vechten met het OM en de media niet goed voor de maag en de portemonnee is. Zeg maar: meer Rennies, minder pennies. Sinds juni 2004 is Paarlberg persona non grata. Zelf is deze stenenschuiver de luxe nog steeds rotsvast overtuigd van zijn onschuld, maar Officier van Justitie Koos Plooij bezorgde een kloek requisitoir, culminerend in een strafeis van 4 jaar.

'Ik heb vertrouwen in een overwinning', aldus Paarlberg. 'Mijn advocaten hebben alle aantijgingen feitelijk weerlegd. Er is geen bewijs tegen mij.' Helaas, aldus Paarlberg, valt zijn versie van de handel en wandel met Endstra en diens zakenmaatje Holleeder nergens terug te lezen. 'De journalisten waren alleen geïnteresseerd in de eis van het OM. Daarna zijn ze vertrokken. Ik heb nergens iets teruggelezen.'