Advocaat van Bea bekritiseert 'brutale' Nina

'Ons beslagrecht beloont de brutaalste', betoogt Arnold Croiset van Uchelen op de opiniepagina van NRC Handelsblad. Pikant. Waarom?

Niet alleen omdat Arnold Croiset van Uchelen (1961) het bijtende befje van de majesteit is (aan het hof heet dat heerlijk archaïsch haar 'rechtsgeleerd raadsman', dus wij onderdanen zeggen eenvoudig de advocaat van koningin Beatrix), maar vooral omdat hij sinds 2000 als partner van advocatenkantoor Allen & Overy LLM de spectaculaire ontslagvergoeding voor Mickey Schulhof tegen WOL uitonderhandelde. Schulhof is - weet u 't nog? - de smadelijk door Nina Brink afgeserveerde president-commissaris van Worldonline.

Na zijn stukgelopen zakelijke- en privé-relatie met ceo Brink werd een smeercampagne tegen hem opgezet onder het motto 'Kill Mickey'. Niet toevallig de titel van de kloeke feature in Quote waar Eric Smit vijf jaar later nog steeds over aan het procederen is. 

Verstandig
Van Uchelens stelling in de nette burgerherenkrant is overigens even verstandig als weinig verrassend. Moraal: pas het beslagrecht aan, zodat er zoals nu in tweederde van de gevallen, niet langer misbruik van gemaakt kan worden.

'Ons beslagrecht beloont de brutaalste', verwijst Van Uchelen naar de recente beslaglegging door Nina Storms-Vleeschdrager bij Eric Smit. Illustrator Siegfried Woldhek maakt het plagerig af: Nina met een rood aangelopen hoofd en Dracula-tandjes.

Vraag van 925: zouden de powerlady en haar raadsman Paul Russell (u weet wel, de CDA-prominent die zijn Eerste Kamerzetel opgaf nadat-ie op Schiphol gepakt werd wegens de smokkel van een Rembrandt) nog steeds genieten van dit boemerang-beslag?