PVV'er die loog over cv is in goed gezelschap

PVV'er Richard de Mos krijgt vandaag de Nederlandse media in zijn nek omdat hij onterecht in zijn cv had opgenomen schoolhoofd te zijn geweest. Terecht, liegen mag niet, maar laten we zijn actie wel in perspectief zien: cv-pimpen is na voetbal volksport nummer 1.

Uit onderzoek van CareerBuilder.com blijkt dat 38% van alle werkenden creatief met het cv omgaat; 18% zegt zelfs wel eens te hebben gelogen. Het pimpen openbaart zich meestal in subtiele vormen: u was assistent bij het opzetten van dat event, maar wie kraait ernaar als u het woordje 'assistent' laat wegvallen?

Dat maakt de leugen van De Mos niet minder erg, maar wel begrijpelijker. De overeenkomst van alle cv-creatievelingen is dat ze hopen dat hun cv dankzij het nieuwe laagje chroom opvalt in een stapel met concurrenten.

Meestal komen de 'verbeterpunten' nooit aan het licht, omdat de gemiddelde hr-manager niet langer dan één minuut naar een cv kijkt. Maar in het licht van de nu geopende jacht op de fractieleden van de PVV, moet De Mos diep door het stof voor zijn misser.