Aandelen GM op $33 en jacht op criminele bankiers

Dit gebeurde er terwijl u sliep. General Motors stevent af op de grootste Amerikaanse beursgang ooit, Twitter zoekt meer kapitaal en in de VS worden criminele bankiers gezocht.

[Groot geld]

GM prijst zijn aandelen op $33 -
Hoewel de Amerikaanse belastingbetaler de volledige noodhulp nooit helemaal terug zal krijgen, zorgt de beursgang van GM wel voor een onverwacht extraatje.  Door een grote vraag heeft de autofabrikant zijn prijs op $33 per aandeel gezet. In totaal zal dat uiteindelijk zo'n $22,7 miljard opleveren, en daarmee zou het de grootste beursgang in de Amerikaanse geschiedenis zijn. Donderdag zal het concern na anderhalf jaar herintreden op de NYSE. In totaal worden er 549,7 miljoen gewone aandelen en 92 miljoen preferred stocks uitgegeven. New York Times

Twitter overweegt $100 miljoen op te halen – Microblogging service Twitter overweegt om geld op te halen zodat het bedrijf een waarde van $3 miljard heeft. Een Russisch bedrijf dat in technologie investeert tracht de financiering te gaan leiden, die groter zal zijn dan de $100 miljoen die Twitter eerder in september 2009 heeft opgehaald. Maar ook andere investeerders azen op de financiering. Het Russische concern DST heeft Facebook, Zynga en Groupon al in zijn portfolio, en daar past Twitter goed tussen volgens de CEO van het bedrijf. Reuters

Recordbedrag online advertenties – Het totale bedrag dat in het derde kwartaal op is gegaan aan online advertenties is 17% hoger in vergelijking met een jaar eerder. In totaal bedroeg de omzet $6,4 miljard. Dat is de hoogste kwartaalomzet ooit. Volgens PriceWaterhouseCoopers zijn online adverteerders in opkomst. In het eerste kwartaal was de omzet $5,9 miljard, wat toen ook al een record was. The Associated Press 


[Suits]

Klopjacht op criminele bankiers -
De Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), de Amerikaanse FIOD, gaat ongeveer vijftig strafrechtelijke onderzoeken plegen naar voormalig directeuren, leidinggevenden en medewerkers van Amerikaanse banken die zijn gefaald sinds de start van de financiële crisis. Meer dan 300 banken en verzekeringsinstituten hebben zeer slechte resultaten geleverd sinds begin 2008, maar er zijn maar een paar gevallen die hebben geleid tot een strafrechtelijke aanklacht tegen bankmedewerkers. De FDIC gaat ook proberen geld terug te halen van voormalige bankiers die bij omgevallen kredietverstrekkers hebben gewerkt. Wall Street Journal

Bernanke verdedigt stimulatie Fed - In een ontmoeting gisteren met Amerikaanse senatoren verdedigde Ben Bernanke het monetaire stimuleringspakket dat de Fed klaar heeft liggen. Bij het programma zal Bernanke met zijn collega's 'absoluut toegewijd blijven om inflatie of inflatieverwachtingen niet uit de hand te laten lopen'.  Ook benadrukte hij dat het programma zo'n 700.000 tot 1 miljoen extra banen zal scheppen. Het gaat om een aanvullende $600 miljard die aan staatsobligaties besteed gaat worden. Bloomberg

Fraudeur cultuurfonds had rijk alleen - Niemand legde boekhouder Clemens K. een strobreed in de weg, terwijl hij ruim 16 miljoen euro stal bij twee Nederlandse kunstfondsen. Clemens heeft volgens de Amsterdamse rechtbank 'handig misbruik gemaakt van het gebrek aan controle dat door de stichtingen werd uitgeoefend'. 'Ook van de zijde van de banken is onvoldoende oplettend gereageerd.' Het Financieele Dagblad