The Devil Wears P... een krijtstreep

Nina Godiwalla (goeie naam!) werkte eind jaren negentig op het keiharde Wall Street. Over die tijd heeft ze nu een onthullend boek geschreven.

Morgan Stanley
Nina werkte van 1997 tot 1999 bij de groep corporate finance van Morgan Stanley. Vóór het knappen van de internetbubbel en vóór de financiële crisis, kortom in de tijd dat bedrijfsuitjes naar de tropen nog heel gewoon waren en Bernie Madoff renderende investeringen aanbood, die je gewoon niet mocht missen.

Homoblad
Godiwalla maakte het allemaal van dichtbij mee: de geldverspilling, de excessen en een incident waarbij één van haar collega's in zijn vrije uurtjes naakt bleek te poseren voor homobladen. Met een rode bal in zijn mond, nemen we voor het beeld maar aan. Godiwalla's boek Suits: a woman on Wall Street staat vol saillante details, old boys en vrouwendiscriminatie.

Assange
Daarom is het ook apart dat haar literair agent een telefoontje ontving van Goldman Sachs, dat Godiwalla wilde boeken voor een praatje op kantoor. Dat is zoiets als de Amerikaanse overheid die Julian Assange uitnodigt voor een spreekbeurt in het Pentagon. 'Weten ze wel waar mijn boek over gaat?' zei Godiwalla verbaasd in een interview met DealBook uit Boston.

Wij geven Suits: a woman on Wall Street alvast het maximaal aantal sterren. Vanwege saillante details over het uitbundige leven op Wall Street én omdat het nog net even leuker is om die van een mooie vrouw te horen.