Anonymous opent de jacht op Bank of America

De online hooligans van A.nonymous, die eerder de websites van o.a. PayPal en Mastercard platlegden, hebben Bank of America op de korrel. Of is het een gevalletje boze-oud-werknemer-neemt-wraak?

Bank of America leek vorige maand nog de WikiLeaks-dans te ontspringen. Julian Assange en zijn broeders zouden belastende informatie over 'een grote bank' hebben, die misschien wel tot het omvallen van één of twee instituten zou leiden. Maar in februari verklapte Assange dat het materiaal dat Wikileaks in zijn bezit had, misschien toch niet zo explosief was. Kort gezegd: hij snapte niet zo veel van de inhoud van de 'belastende' emails. 

BofA uit de penarie, leek het. Tot vandaag: de hackertjes van Anonymous hebben een aantal documenten (het gaat wederom om emails) online gezet waaruit blijkt dat Bank of America willens en wetens fraude pleegt met de executieverkoop van huizen. De emails zijn gelekt door een oud-medewerker van Balboa Insurance, een voormalige dochter van BoA.

Hypotheekhouders
In 2008, op het hoogtepunt van de kredietcrisis, zou BofA gerommeld hebben met de gegevens van hypotheekhouders, zodat de bank over kon gaan tot executieverkoop. Rekeningnummers verwisselen, correspondentie zoekmaken... Gevalletje foreclosure fraud, zeg maar. BofA ontkent alles. 

Het bewijs blijft tot dusver een beetje schimmig; de website bankofamericasuck.com, waar de screenshots van emails op staan, is continu overbelast. En veel ruimte wordt vrijgemaakt voor correspondentie tussen de klokkenluider en Anonymous.

De belastende emails zijn voorlopig ook hier te downloaden. Daaruit blijkt dat Balboa- vice president Peggy Johnson met haar werknemers mailde over het verwijderen van bepaalde gegevens uit de boeken. Verwonderlijk is het niet dat BofA aangepakt wordt door Anonymous; de bank blokkeerde in december ook al betalingen aan WikiLeaks. En dat vinden de cyberanarchisten not cool.