Wulpse Lynn Tilton en haar decolleté aangeklaagd door preuts mannetje

Te korte rokjes, vulgaire taal en seksuele intimidatie. De blonde, rondborstige Lynn Tilton is weliswaar 51, maar de CEO van private-equityfonds Patriarch Partners is een uniek fenomeen op Wall Street. En dat levert haar nu een rechtszaak op.

In de categorie: waarom heb ik niet zo'n baas? Of misschien juist helemaal niet. De wulpse vijftiger heeft zowel fans als vijanden. Voormalig werknemer Andre Wrobel vond de sfeer op de werkvloer niet zo leuk en klaagt Tilton nu aan. Ondertussen probeert Forbes te achterhalen wie deze vrouw nou precies is. 925 leest nieuwsgierig mee.

Barbiegirl
Als alleenstaande moeder begon Tilton met niks. In 1981 begon ze bij Morgan Stanley als zakenbankier, nu heeft ze behalve een eigen private-equitybedrijf ook een eigen reallifesoap. Naar eigen zeggen is ze miljardair, misschien wel de rijkste self-made woman van Amerika (officieel is dat Oprah).

Het lijstjesgekke Forbes wilde dat natuurlijk controleren. Dat ging niet heel makkelijk, maar leverde wel een vermakelijk verhaal op. Werknemers vertellen onder andere dat ze op Tilton's vijftigste verjaardag jello shots mochten drinken van haar buik en boezem. Of ze inderdaad miljardair is blijkt niet uit het verhaal, wel heeft ze in ieder geval $544 miljoen op zak. Een echte businessvrouw dus.

Inkijk
Haar onorthodoxe aanpak als leidinggevende van een Wall Street-bedrijf levert niet alleen miljoenen op, maar ook controversie. De rechtszaak van de preutse Andre Wrobel geeft een aardig inzicht in hoe werken met Tilton is. Zo refereert ze naar haar mannelijke werknemers als 'dicks', 'fucks' en 'assholes'.

Verder kiest ze niet de meest charmante uitdrukkingen op de werkvloer, zoals: 'Sure, you expect me to believe that, like I’m going to believe you’re not going to cum in my mouth!' Haar rokjes en topjes zijn volgens de aanklacht bovendien veel te onthullend en ze mishandelt haar onderdanen.

Of dit alles Tilton nou de ideale baas maakt of een nachtmerrie mag u zelf beslissen. Maar, wat een vrouw...