Off the Record-inbox: 'Frans Oosterbosch is weer bezig'. Plus: Brandstore failliet

Zo nu en dan melden zich weer wat anonieme diepkelen bij onze Off the Record-inbox, de uiterst discrete plek voor al uw bedrijfsgeheimen en businessroddels. Zo zou Easy Life-baasje Frans Oosterbosch weer bezig zijn, en gaat het niet zo lekker met kledingketen Brandstore.

Easy Life
Frans 'IKEA-kok' Oosterbosch kennen we natuurlijk allemaal als de rechterhand van John - 'it wasn't me' - Wolbers; met hun handeltje in levensverzekeringen maakten ze talloos veel miljoenen zoek. Die zaak ligt nog onder de rechter, maar Wolbers en Oosterbosch lopen in afwachting van het proces vrij rond. 

Nu vernamen wij uit betrouwbare bron dat Oosterbosch weer vrolijk bezig is met Easy Life-eske handel, waarvoor hij onder meer zaken doet met het Belgische Jay Enterprise, dat zorgt voor 'de promotie van financiële producten via high potential netwerken [sic]'. Onze diepkeel zegt te kunnen aantonen dat Oosterbosch weer doet waar hij goed in is: goedgelovige investeerders geld aftroggelen. 

In België - hm, op zich is dat al vreemd, want het juridische web dat om Oosterbosch is gespannen, bepaalt dat meneer het land niet uit mag. Het wordt dus ook lastig voor 'm om bij de 500k te komen die hij - naar verluidt - op een Italiaanse bankrekening heeft staan. Wie weet meer over de handel en wandel van 'die kleine kabouter'? Meldt u zich hier

Brandstore
En nog zo'n schimmig weetje: een bron meldt ons dat het filiaal Zoetermeer van kledingketen Brandstore gisteren nogal abrupt werd leeggehaald. Afgelopen weekend kreeg het personeel ineens orders om de volledige collectie met 50% korting weg te doen; maandag was het helemaal afgelopen in Zoetermeer. De website van de modezaak (eigendom van Spider INO) staat sinds kort ook op zwart. Nooit zo'n goed teken. Een verzoek om meer info ligt bij Brandstore. U hoort.

UPDATE: Jawel, het leeghalen van het filiaal had een reden, Brandstore is failliet.