Stap in de schoenen van Schumi

Hoewel de glans er een beetje af is, wordt F1 scheurpiloot Michael Schumacher nog steeds omarmd als de held van het snelle asfalt. Nu is het ook mogelijk om in zijn schoenen te stappen. Letterlijk.

Hij is 42 jaar en besloot twee jaar geleden dat een rentree in de Formule 1 een goed idee was. Gezien de potentiële aantrekkingskracht die de voormalige alleenheerser van de racerij nog steeds heeft, kan dat goed kloppen. Michael Schumacher wist tijdens zijn topperiode altijd al de meest lucratieve contracten af te sluiten, onder meer met Vodafone, en ook nu komen de sponsorcentjes naar hem toe rollen.

Exclusief
Dit seizoen wordt Schumacher onder meer gesteund door Jet Set, Navyboot en horlogemaker Audemars Piguet. De laatste organiseerde onlangs nog een feestje in Shanghai waar genodigden even in de nabijheid van Schumacher mochten verblijven. 

Navyboot bracht speciaal voor de coureur een paar laarzen en bijpassende sneakers op de markt. De laarzen zijn gemaakt van het leer van een waterslang, de 7 sterretjes op de hiel zijn van 18-karaats goud en staan voor de 7 behaalde wereldtitels. De luxe gaat nog even door, want zelfs de sterren in de zool zijn van goud, evenals de stiksels. De oplage van de laarzen is beperkt tot een exclusieve 88 paar. Geheel de uwe voor €6140,40. 

De sneakers die Navyboot voor Schumacher liet ontwerpen, komen in een plexiglas verpakking. Elke uitgave bevat drie paar die ieder voor een eigen dagdeel bedoeld zijn: de sneakers trilogy. Er zijn slechts 888 stuks van gemaakt. De Chinese markt zal vast opgewonden raken van dit geluksgetal. Kosten: €3776,29. 

Lol
Maar toch lijken er wat haken en ogen aan de warme samenwerking tussen de Zwitserse luxemerken en de racecoureur te zitten. Belangrijkste reden: Schumacher wint niet meer. Over de laatste race beklaagde hij zich zelfs 'dat de grootste lol er wel zo’n beetje vanaf is'. En dat willen deze luxemerken, die miljoenen op de rekening van de Duitser storten, natuurlijk niet graag horen. Voorlopig troosten ze zich met de gedachte dat Schumacher nog steeds heel erg bekend is, misschien wel zo bekend dat zijn uiteindelijke positie op de grid er weinig meer toe doet.