Toyota roept 110.000 hybrids terug en Dow stijgt omdat 'Obama een "dick" is'

Dit gebeurde terwijl u sliep. Toyota roept 110.000 hybrids terug, de Dow stijgt 'omdat tv-presentator Obama op live tv een 'dick' noemt' en zaak DSK wankelt - ten faveure van Monsieur 30cm.

[Groot Geld]

Toyota roept 110.000 hybrids terug - Toyota roept wereldwijd 110.000 hybrids terug vanwege mogelijke problemen met de energietoevoer. Het gaat om de Highlander hybrid en de Lexus RX400h. Auto's van dat type kunnen plotseling tot stilstand komen door een probleem in het elektrische systeem, dat tot een opgeblazen zekering kan leiden. BBC

Dow stijgt omdat journalist Obama een 'dick' noemt - Er zijn veel theorieën waarom een beurs kan stijgen. Maar radiopresentator Rush Limbaugh heeft een wel heel originele verklaring. Volgens hem steeg de Dow gisteren omdat tv-presentator Mark Halperin gisterochtend - terwijl hij niet in de gaten had dat hij live op televisie was - president Obama een 'dick' noemde. Politicususa.com

Mogelijke mede-eigenaar Facebook moet emails en contract inleveren - Paul Ceglia, de man die beweert dat Mark Zuckerberg hem in 2003 mede-eigenaar van Facebook maakte, moet al zijn emails en het originele contract inleveren. Daarnaast moet hij ook al zijn computers en externe harde schijven inleveren. De rechter wil daar forensisch onderzoek op laten verrichten omdat Facebook beweert dat de emails en het contract vervalst zijn. Bloomberg

[Suits]

DSK onschuldig? - Onthullingen over het kamermeisje tasten de geloofwaardigheid over haar DSK-verhaal aan. Strauss-Kahn komt vandaag vervroegd voor de rechtbank in New York. Verwacht wordt dat zijn borgtocht-voorwaarden worden versoepeld of zelfs dat de aanklacht wordt ingetrokken. Het kamermeisje zou herhaaldelijk gelogen hebben tegen de politie. Zo zou ze gelogen hebben over haar asielaanvraag en mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten, zoals drugshandel en witwaspraktijken. The New York Times

Citigroup baasje Pandit toch goed betaald - Citigroup Inc's baasje Vikram Pandit, die wereldberoemd werd nadat hij zijn salaris verlaagde naar $1 omdat zijn bank de meeste staatssteun ontving, blijkt achteraf toch niet op een houtje te hoeven bijten. Door bijkomende vergoedingen en bonussen krijgt Pandit waarschijnlijk totaal $200 miljoen op zijn bankrekening bijgeschreven. Bloomberg

[Landencrises]

Ook Duitse banken schieten Griekenland te hulp - De grote Duitse banken zijn het eens geworden. Zij volgen het voorbeeld van hun Franse collega's en zullen schulden die Griekenland aflost ook weer voor een groot deel in het land investeren. Daarmee is de broodnodige financiële EU hulp aan het noodlijdende land weer een stap dichterbij gekomen. New York Times

Italiaans kabinet presenteert bezuinigingspakket - Het Italiaanse kabinet is het eens geworden over een ingrijpende bezuinigingsoperatie. In vier jaar tijd zal 47 miljard euro moeten worden bespaard op overheidsuitgaven. Het Italiaanse parlement moet de bezuinigingsplannen nog goed keuren. CNN

Lockheed schrapt 1500 banen - Lockheed Martin Corp gaat 1500 banen schrappen bij zijn aeronautics divisie. Lockheed reageert daarmee op drastische bezuinigingen van het Pentagon. Lockheed wordt, als grootste leverancier van het Pentagon, door die bezuinigingsmaatregelen keihard getroffen. Reuters